GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διπλωματικός μαραθώνιος απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις - Οι κινήσεις στο τρίγωνο Αθήνας - Λευκωσίας - Άγκυρας

Ένα παιχνίδι με τον χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη στο τρίγωνο Αθήνας - Λευκωσίας - Άγκυρας. Διπλωματικό μαραθώνιο με τριπλή στόχευση αρχ...

Ένα παιχνίδι με τον χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη στο τρίγωνο Αθήνας - Λευκωσίας - Άγκυρας. Διπλωματικό μαραθώνιο με τριπλή στόχευση αρχίζει από σήμερα ο Νίκος Δένδιας για την ελληνική θωράκιση απέναντι στην κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και την επιδίωξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δημιουργηθούν νέα τετελεσμένα εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου.

Αντίστοιχα στις δικές της κινήσεις προχωρεί η Κυπριακή Δημοκρατία με επίκεντρο το εγχείρημα προσφυγής στη Χάγη, ενώ τα δικά της οχυρά προσπαθεί να στήσει η Τουρκία απέναντι στην Αθήνα και τη Λευκωσία, θέλοντας να επιβάλει πράξεις τα δύο μνημόνια της Άγκυρας με την Τρίπολη για τις θαλάσσιες ζώνες και τη στρατιωτική συνεργασία και παράλληλα να γκριζάρει τις επίμαχες περιοχές.

Ο υπουργός Εξωτερικών αρχίζει τον μαραθώνιο από τη Γενεύη όπου θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες προκειμένου να έχουν ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις και το σκηνικό έντασης που διαμορφώνουν. Θα ακολουθήσει αύριο επίσκεψη Δένδια στη Σαουδική Αραβία, την Τετάρτη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Πέμπτη στην Ιορδανία καθώς από την Αθήνα επιδιώκεται και ο αραβικός κόσμος να ενισχύσει ένα συμμαχικό δίκτυο. Τέλος, μένει να επιβεβαιωθεί η επίσκεψη Δένδια στη Ρώμη την Παρασκευή με την Ιταλία να παραμένει για την Ελλάδα ένας "παίκτης - κλειδί" στην υπόθεση, που θα μπορούσε να έχει καταλυτικό ρόλο εξαιτίας και της συνεργασίας με την κυβέρνηση Σάρατζ της Τρίπολης. Επιδίωξη της Αθήνας φαίνεται να είναι και η επίσπευση των συνομιλιών για καθορισμό ΑΟΖ με την Ιταλία.

Η Κυπριακή Δημοκρατία στρέφει το βλέμμα της στις αποφάσεις της Ε.Ε. τόσο ως προς την επιβολή κυρώσεων προς νομικά και φυσικά πρόσωπα, που αποφασίστηκαν ως αποτέλεσμα των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, όσο και στην προετοιμασία για την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπως αναφέρουν "ΤΑ ΝΕΑ".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση