GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βουλευτής Δημοκρατικών: Ο Τραμπ θα μπορούσε να κριθεί ένοχος σε "τρία λεπτά με το χρονόμετρο" από τους ενόρκους

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να κριθεί ένοχος μέσα σε "τρία λεπτά με το χρονόμετρο" από τους ενόρκους εάν δικαζόταν ενώπιον...

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να κριθεί ένοχος μέσα σε "τρία λεπτά με το χρονόμετρο" από τους ενόρκους εάν δικαζόταν ενώπιον δικαστηρίου, δήλωσε σήμερα ο Δημοκρατικός βουλευτής που διενεργεί τις εργασίες για την πιθανή απαγγελία κατηγοριών στο Κογκρέσο, σε βάρος του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος καταγγέλλει "διαδικασία-παρωδία".

"Έχουμε έναν φάκελο - τσιμέντο", δήλωσε στο δίκτυο CNN ο Τζέρι Νάντλερ, πρόεδρος της επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων. "Εάν ο φάκελος αυτός παρουσιαζόταν σε σώμα ενόρκων, η ετυμηγορία για την ενοχή του θα εκδιδόταν σε τρία λεπτά με το χρονόμετρο".

Έχοντας την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι Δημοκρατικοί ξεκίνησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου έρευνα για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από την Ουκρανία να διενεργήσει έρευνα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν, πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει αθώος και καταγγέλλει μια αντισυνταγματική έρευνα, μια "φάρσα" εναντίον του, με την οποία αρνείται να συνεργαστεί.

Έπειτα από δύο μήνες έρευνας στην κάτω βουλή, η δικαστική επιτροπή θα αρχίσει να συντάσσει την επόμενη εβδομάδα το κατηγορητήριο σε βάρος του δισεκατομμυριούχου.

Αυτή η ακρόαση θα είναι "ψεύτικη", έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή, και επέκρινε τη δημοσίευση από τους Δημοκρατικούς χθες μιας μεγάλης έκθεσης η οποία θέτει τα ιστορικά θεμέλια που πλαισιώνουν τη διαδικασία καθαίρεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις το παιχνίδι, αλλάζεις τους κανόνες!", επέκρινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η έκθεση αυτή, ωστόσο, δεν θα αποτελέσει τη βάση των εργασιών της δικαστικής επιτροπής, η οποία θα επικεντρωθεί στην έρευνα που διενεργήθηκε από την Επιτροπή Πληροφοριών.

Αρκετές κατηγορίες θα μπορούσαν να υπάρξουν: κατάχρηση εξουσίας και διαφθορά, παρακώλυση της εύρυθμης λειτουργίας του Κογκρέσου και παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης.

Αυτό το νέο βήμα επιταχύνει τη διαδικασία προς την ψηφοφορία στην ολομέλεια στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την απαγγελία κατηγοριών ("impeachment") σε βάρος του προέδρου, πιθανόν πριν από τα Χριστούγεννα.

Δεδομένης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών, ο Τραμπ θα γίνει σίγουρα ο τρίτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, μετά τον Άντριου Τζόνσον και τον Μπιλ Κλίντον, για τους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Ωστόσο, ο Τραμπ αναμένεται να απαλλαγεί των κατηγοριών κατά τη διάρκεια της πολιτικής δίκης που θα διεξαχθεί στη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικανοί είναι πλειοψηφία και τον υποστηρίζουν σε μεγάλο βαθμό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση