GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Mητσοτάκης για τη συνάντηση με τον Ερντογάν: Καταγράψαμε τις διαφωνίες μας - ΒΙΝΤΕΟ

Για “ανοικτή συζήτηση” έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας π...

Για “ανοικτή συζήτηση” έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας πως έθεσε στον Τούρκο πρόεδρο “όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες”.
Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση, ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως “κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες”, ωστόσο, συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
Διαφωνίες υπάρχουν στη σχέση της Ελλάδας με την Τουρκία, είπε ο κ. Μητσοτάκης, εξέφρασε όμως την εκτίμησή του ότι “εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση, αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν”. Ανέφερε, επίσης, ότι θα συγκληθεί το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, προκειμένου να ενημερωθούν όλα τα κόμματα για τις εξελίξεις.
Αναλυτικά η δήλωση του Πρωθυπουργού:
"Με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαμε μία ανοικτή συζήτηση. Έθεσα στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες. Κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες. Οι δύο πλευρές, ωστόσο, συμφώνησαν στη συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Έδωσα εντολή στον υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για να ενημερωθούν όλα τα κόμματα.
Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι δυσκολίες στη σχέση με την Τουρκία υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εκτιμώ όμως ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση, αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση