GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φωτίου για μέρισμα: 7 στους 8 πολίτες που το πήραν πέρυσι, φέτος δεν θα το πάρουν

"Το κοινωνικό μέρισμα το 2018 δόθηκε και στα μεσαία στρώματα. Επτά πολίτες από τους οκτώ που το πήραν πέρυσι, φέτος δεν θα το πάρουν...

"Το κοινωνικό μέρισμα το 2018 δόθηκε και στα μεσαία στρώματα. Επτά πολίτες από τους οκτώ που το πήραν πέρυσι, φέτος δεν θα το πάρουν" τόνισε η Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Νίκου Ρογκάκου και Γιώργου Χουδαλάκη.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι είχε δώσει μέρισμα σε 1.700.000 νοικοκυριά, με συνολικά 3.700.000 ωφελούμενα μέλη και συνολική δαπάνη 780 εκ ευρώ. Φέτος, ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι θα δώσει μέρισμα σε 200.000 νοικοκυριά, δηλαδή περί τα 450.000 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι το 88% που πήρε πέρυσι μέρισμα, δηλαδή 7 στους 8 φέτος δεν θα το πάρουν".
Σύμφωνα με την ίδια "το σημαντικό είναι ποια στρώματα καλύψαμε με αυτά τα χρήματα. Εμείς καλύψαμε πολίτες με εισοδήματα έως 9.000 ευρώ για το ένα άτομο. Κι εδώ αποκαλύπτεται η μεγάλη απάτη που έκανε η ΝΔ για τα μεσαία στρώμα προεκλογικά. Ο κ. Σταϊκούρας όρισε ως ατομικό εισόδημα για όσους ανήκουν στη μεσαία τάξη τα 6.294. Πράγματι δεν έχει ιδέα ποια είναι η μεσαία τάξη. Εμείς ενισχύσαμε και με το μέρισμα τη μεσαία τάξη που στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ αύξησε το εισόδημά της, έστω και ελάχιστα, ενώ την είχαν μέχρι τότε διαρκώς φτωχοποιήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις".
Η κ. Φωτίου επεσήμανε ακόμη ότι "η 13η σύνταξη που έδωσε τον Μάιο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μείωσε το απόθεμα για το μέρισμα. Εμείς κατοχυρώσαμε τη 13η σύνταξη ως πρώτο βήμα για την αποκατάσταση των δύο μισθών που έχασαν οι συνταξιούχοι επί κυβέρνηση Σαμαρά το 2012. Και που αναγκάζεται και ο Μητσοτάκης να συνεχίσει και το 2020. Υπήρχε δημοσιονομικός χώρος να δώσουν και φέτος το μέρισμα αν δεν είχαν πετάξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων κατά 1%, δηλαδή έχασαν 2 δισ. το χρόνο για να μοιράσουν στους πολίτες γι' αυτό φέτος δεν μπορούν να δώσουν μέρισμα".
Σύμφωνα με την ίδια, "αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τώρα κυβέρνηση θα έδινε και πάλι το μέρισμα σε ευρύτατο φάσμα δικαιούχων, όπως έκανε και το 2018. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει την πρόνοια ως υποχρέωση του κράτους για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και όχι ως φιλανθρωπία όπως η ΝΔ.".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση