GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο: Στον τελικό του Σούπερ Καπ οι "Ροχιμπλάνκος" με επική ανατροπή

Η Ατλέτικο προηγήθηκε, η Μπάρτσα το γύρισε, αλλά οι Ροχιμπλάνκος στο τέλος πέτυχαν νέα ανατροπή επικράτησαν 2-3 και θα παίξουν με τη ...

Η Ατλέτικο προηγήθηκε, η Μπάρτσα το γύρισε, αλλά οι Ροχιμπλάνκος στο τέλος πέτυχαν νέα ανατροπή επικράτησαν 2-3 και θα παίξουν με τη Ρεάλ για την κούπα του ισπανικού Σούπερ Καπ.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Τσόλο Σιμεόνε σε 23 αγώνες με την Μπαρτσελόνα σε εγχώριες διοργανώσεις (8 ισοπαλίες, 14 ήττες).

Αν και η Ατλέτικο προσπάθησε στην αρχή να πιέσει για να μην επιτρέψει κυκλοφορία, γρήγορα η Μπαρτσελόνα πήρε την κατοχή και τον πλήρη έλεγχο του ματς. Ειδικά μετά το 15’ το ματς παιζόταν στο μισό γήπεδο και η κατοχή της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν κοντά στο 65%.

Η πρώτη φάση ήρθε στο 22’ όταν ο Μέσι έπαιξε το 1-2 με τον Τζόρντι Αλμπα αλλά το δυνατό σουτ του το απέκρουσε ο Ομπλακ.

Στο 32’ είχαν τη μοναδική φάση τους οι Ροχιμπλάνκος με το φάουλ του Ερέρα που έβγαλε ο Νέτο και στη συνέχεια οι Καταλανοί έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Γκριεζμάν. Ο Γάλλος πρώην άσος της Ατλέτικο στο 40’ έφτασε κοντά στο να πληγώσει την πρώην ομάδα του, όμως μετά την εκπληκτική πάσα του Σουάρες, ο Ομπλακ τον νίκησε στο τετ-α-τετ.

Στην επανάληψη ο Σιμεόνε έβαλε τον Κόκε αντί του Ερέρα και ο Ισπανός χρειάστηκε 19 δευτερόλεπτα για να σκοράρει. Βρήκε δίχτυα από κοντά μετά τον συνδυασμό Ζοάο Φέλιξ - Κορέα.

Όμως 4 λεπτά αργότερα η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε όταν ο Μέσι μέσα στην περιοχή και με δυνατό δεξί σουτ δεν άφησε περιθώρια στον Ομπλακ (1-1).

Στο 60’ ο Μέσι χάρισε μια στιγμή μαγείας. Με σπάνιας τεχνικής κοντρόλ - ντρίμπλα άφησε πίσω τον Σαούλ και νίκησε με πλασέ τον Ομπλακ, όμως ύστερα από χρήση VAR κρίθηκε ότι η μπάλα έχει βρει στο χέρι του.

Ωστόσο, το 1-2 έμελλε να γίνει σύντομα από τους Μπλαουγκράνα. Στο 62’ ο Τζόρντι Αλμπα έκανε σέντρα ακριβείας για τον Σουάρες, ο οποίος με κεφαλιά ανάγκασε τον Ομπλακ σε νέα σπουδαία επέμβαση, αλλά ο Γκριεζμάν ήταν εκεί για να σκοράρει με νέα κεφαλιά στην κενή εστία.

Στο 74’ η Μπάρτσα είδε και δεύτερο γκολ να της ακυρώνεται έπειτα από χρήση VAR. Ο Μέσι εκτέλεσε το φάουλ και ο Βιδάλ που έδωσε με προβολή πάσα σε κενό τέρμα στον Πικέ ήταν μερικά εκατοστά εκτεθειμένος και το 3-1 δεν έγινε ποτέ.

Αντίθετα, έγινε το 2-2 στο 81’ όταν ο Βιτόλο έφυγε μόνος απέναντι στον Νέτο ο οποίος τον ανέτρεψε και ο Μοράτα μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι.

Αν και απέμενε μόλις ένα 10λεπτο, το ματς είχε ακόμα πράγματα να δώσει. Στο 86’ η άμυνα της Μπαρτσελόνα ανέβηκε σχεδόν πάνω στη σέντρα και τιμωρήθηκε ξανά μέσα σε μερικά λεπτά, καθώς ο Κορέα πήρε πάσα από τον Μοράτα και στο τετ-α-τετ με τον Νέτο βγήκε νικητής.

Το 2-3 έμεινε μέχρι το τέλος καθώς στο 90’ ο Γιορέντε είχε τετ-α-τετ αλλά απέτυχε να το εκμεταλλευτεί.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νέτο, Ουμτιτί, Πικέ, Σέρζι Ρομπέρτο, Ζόρντι Αλμπα, Βιδάλ, Μπουσκέτς (84' Ράκιτιτς), Ντε Γιονγκ (88' Φατί), Μέσι, Γκριεζμάν, Λουίς Σουάρες.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Φελίπε, Σάβιτς, Λόντι (67' Βιτόλο), Τρίπιερ, Παρτέι, Ερέρα (46' Κόκε, 72' Γιορέντε), Σαούλ, Κορέα, Ζοάο Φέλιξ, Μοράτα.

Πηγή: filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση