GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δικαστές και πολιτικό έγκλημα... στις αποικίες χρέους!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Αναμένεται από ολόκληρο τον ελληνικό λαό ν' αποδείξει η Ελληνική Δικαιοσύνη την ανεξαρτησία της...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Αναμένεται από ολόκληρο τον ελληνικό λαό
ν' αποδείξει η Ελληνική Δικαιοσύνη την ανεξαρτησία της,
τόσο απέναντι στην...
εκτελεστική εξουσία,
όσο και απέναντι στις αφόρητες και απαράδεκτες επεμβάσεις
της γερμανικής κυβερνήσεως.
Ο λαός αναμένει και θα κρίνει»
Ανδρέας Παπανδρέου, Αύγουστος 1976

Πριν 44 ολόκληρα χρόνια μια χρυσή σελίδα της ελληνικής δικαιοσύνης, μια ιστορική απόφαση.
Τον Ιούλη του 1976 συνελήφθη στην Αθήνα ο Ρολφ Πόλε, ως τρομοκράτης για τις γερμανικές διωκτικές αρχές. Συνήγορος του ο αείμνηστος Ευάγγελος Γιαννόπουλος.

Δικαστές χωρίς εισαγωγικά και μάλιστα στην Ελλάδα της δεξιάς... Δικαστές που δεν συνέδεσαν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης με πολιτική καριέρα, ή εντολές ξένων υπερδυνάμεων, το 5μελές Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με την απόφαση 12 της 20ής Αυγούστου 1976 Απέρριψε το γερμανικό αίτημα για έκδοση του Πόλε.
Αναφέρει η Απόφαση:
«[ο Πόλε] ήτο κατά το 1971 μέλος μιας επαναστατικής εξτρεμιστικής οργανώσεως, ήτις είχε πολιτικούς σκοπούς και απέβλεπεν εις ενεργόν δράσιν προς ανατροπήν του κρατούντος εις την Δυτικήν Γερμανίαν πολιτικού καθεστώτος και εις αγώνα από κοινού μετά των καταπιεζομένων εις όλον τον κόσμον κατά του Ιμπεριαλισμού και του μονοπωλιακού Καπιταλισμού και εστρέφετο εν γένει κατά του πολιτικού κατεστημένου της Δυτικής Κοινωνίας».
Η πλειοψηφία του δικαστηρίου (τρεις στους πέντε) έκρινε ότι τα εγκλήματα για τα οποία είχε καταδικαστεί ο Πόλε στη Γερμανία (πλαστογραφία εγγράφων, απάτη, ληστεία, εκβίαση, ένοπλη αντίσταση κατά αστυνομικών οργάνων και εγκλήματα σχετικά με εκρηκτικές ύλες) συνάπτονται ευθέως προς τους πολιτικούς σκοπούς της οργάνωσης, κατά συνέπεια δεν επιτρέπεται η έκδοσή του.

Σήμερα, "σωτήριον έτος 2020"... με μαφιόζικες εγκληματικές ενέργειες (35η ημέρα απεργίας πείνας, απαγόρευση επικοινωνίας με τους συνηγόρους του, απαγόρευση εξέτασης από γιατρό της Ρωσικής πρεσβείας κ.α.π.), απήγαγαν και παρέδωσαν στη Γαλλία τον Αλεξάντερ Βίννικ, με έφοδο αστυνομικών στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.
Δυόμισι χρόνια (κυβέρνηση Τσίπρα και κυβέρνηση Μητσοτάκη) κρατούμενος σε συνθήκες Γκουαντάναμο, στα πλαίσια μιας σε διατεταγμένη υπηρεσία Αντί-Ρωσικής υστερίας (αντικατάστησε τον αντικομουνιστική υστερία εναντίον της ΕΣΣΔ), απελάσεις Ρώσων διπλωματών από τον Κοτζιά, εμπάργκο και κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, παραβίαση κάθε λέξης του "αστικού" Συντάγματος, στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο Αλεξάντερ Βίννικ σάπιζε στις φυλακές, μέχρι να βρεθεί ο/η θαρραλέος/α να "νομιμοποιήσει" το έγκλημα.
Χωρίς καν να του κοινοποιηθεί η τελευταία απόφαση του ΣτΕ (άντε τώρα να έχει το όποιο ηθικό κύρος η Σακελλαροπούλου), σύμφωνα με την συνήγορο του την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Βίννικ απήχθη και παραδόθηκε νύχτα στη Γαλλία.
Το περιοδικό "Ρεσάλτο" επισημαίνει: Μακάβριος δωσιλογισμός: Εξαφάνισαν τον Αλεξάντερ Βίνικ

Σήμερα, αμέσως μετά την απόφαση "εθνικής μνημονιακής ομοψυχίας" (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) στο πρόσωπο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, σημειώνει μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος Λαμπρινή Θωμά:
«Άρχισε να ακούγεται το θέμα και να συνδέεται όλο και πιο στενά με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, οπότε έγινε του Γκουαντάναμο.
Αρπαγή, Μεταφορά στο Παρίσι, ενός ανθρώπου με εύθραυστη υγεία, στην 35η μέρα απεργίας πείνας (για δημοκρατία και δικαιοσύνη ας μη μιλάμε).
Και ακόμη οι πολιτικοί μας σιωπούν και κάνουν γαργάρες... (...)
Ο άνθρωπος αυτός παραδίδεται αμαχητί από ολόκληρη την πολιτική τάξη, δεξιά και "αριστερά", στον πιο κτηνώδη δικαστή, τις ΗΠΑ, με μια μικρή στάση στο Παρίσι. Παραδίδεται στους Αμερικάνους. Εκεί που αγωνιζόμαστε να μη παραδοθεί ο Ασανζ...».

«Ο Χίτλερ επέστρεψε. Χωρίς σβάστικες και μουστακάκι.
Ομιλεί την αγγλική κι επαναλαμβάνει πως “μας το ζητεί η Ευρώπη”.
Καταδικάζει τις τραγωδίες του παρελθόντος, για να νομιμοποιήσει τις οικονομικές γενοκτονίες που επιτελεί, πάντα στο όνομα της ελεύθερης αγοράς και της ελεύθερης μετακίνησης
»


Το 1976, ο Καθηγητής Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης, επισήμανε για την υπόθεση Πόλε: «Το θέμα είναι καθαρά νομικό. Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάσθηκε στη Γερμανία έγκυρα έχουν αποδοθεί από την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου. Η απόφαση αυτή διεπίστωσε πολιτικό κίνητρο στον Πόλε. Αυτό σημαίνει ότι οι πράξεις του συνιστούσαν μεικτό πολιτικό αδίκημα. Τα μεικτά πολιτικά αδικήματα υπάγονται στην απαγόρευση εκδόσεως. (...) Πρέπει να κατανοηθεί ότι η απόφαση περί μη εκδόσεως του Πόλε δεν σημαίνει πολιτική ταύτιση μαζί του, αλλά σεβασμό στις δικονομικές αρχές του κράτους δικαίου».
Ο τότε γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης δήλωνε:
«Ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε εκτιμήσεις σχετικά με την ορθότητα των κοσμοθεωρητικών αντιλήψεων και την αποτελεσματικότητα της τακτικής του, η δράση του Ρολφ Πόλε είναι καθαρά πολιτική. Οι Έλληνες έχουν πλούσια και πικρή πείρα για το πώς μετατρέπονται τα πολιτικά αδικήματα σε ποινικά».
Ο τότε πρόεδρος της ΕΦΕΕ Στέφανος Τζουμάκας ήταν σαφής:
«Η σπουδάζουσα νεολαία της Ελλάδος, η γενιά του Πολυτεχνείου, μέσα από τα βασανιστήρια της ασφάλειας και της ΕΣΑ, ξέρει τι περιμένει τον Ρολφ Πόλε αν εκδοθεί. Ολόκληρη η ελληνική νεολαία είναι σίγουρη για τον πολιτικό χαρακτήρα της δίκης και γνωρίζει -απ' τη νεοελληνική ιστορία τουλάχιστον- εκτελέσεις αγωνιστών εν ψυχρώ από δουλικές και υποτελείς ελληνικές κυβερνήσεις. Σ' αυτή την υπόθεση οι δικαστές του Αρείου Πάγου δεν είναι "εύκολο" για το θεσμό να αποφασίσουν όπως επί δικτατορίας. Λευτεριά στον αγωνιστή Ρολφ Πόλε»
Σήμερα ο επί δυόμιση χρόνια φυλακισμένος στα κάτεργα της ελληνόφωνης αποικίας, σε συνθήκες που αρμόζουν σε χούντες της Λατινικής Αμερικής, με κυβερνήσεις "αριστεράς" και δεξιάς και μετά 35 ημέρες απεργίας πείνας, χωρίς να του κοινοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ (Σακελλαροπούλου), απήχθη από τη χώρα.
Σήμερα δεν ισχύουν πλέον οι κανόνες της "αστικής δημοκρατίας" και το πολιτικό προσωπικό περί άλλων τυρβάζει.
Άλλες εποχές...

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, για λίγες ακόμη ημέρες πρόεδρος της Δημοκρατίας και "καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου", στη ραδιοφωνική εκπομπή «Ανεμολόγιο» του Κ. Λαβίθη (ΣΚΑΪ, 24 Φλεβάρη 2012), δηλώνει ότι στηρίζει την παραβίαση του Συντάγματος για να το υπερασπιστεί. Ο πανεπιστημιακός δάσκαλος "Συνταγματικού Δικαίου" παραδέχεται την παραβίαση του "αστικού" Συντάγματος κι όχι μιας Λαϊκής Δημοκρατίας... για να το υπερασπιστεί (sic!), για να "σώσει" τη χώρα.
Η νέα πρόεδρος χρήζει διερμηνείας, μετάφρασης, γνώσεων και σπουδών υποκριτικής... για να κατανοήσουμε τι θέλει και τι δεν θέλει να πει (20 Δεκέμβρη 2018): ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

«Η αστική δημοκρατία είναι ένα πτώμα. Πέθανε ακριβώς τη στιγμή που γραφόταν η διακήρυξη των "Δικαιωμάτων του Ανθρώπου", όπου εγγυάται τα πάντα εκτός από την κοινωνική ισότητα των ανθρώπων κι ένα πτώμα δεν έχει δικαίωμα να βρωμίζει την ατμόσφαιρα: πρέπει να θαφτεί. Το καθήκον των αληθινών επαναστατών είναι ν' ανοίξουν ένα τάφο και να ρίξουν μέσα την αστική δημοκρατία.»
Ρικάρδο Φλόρες Μαγόν (1874-1922)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση