GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μουμούρη πλάι στον Βαλτινό στον «Βιολιστή στη στέγη» που θα δούμε στο «Ακροπόλ»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Πρώτος σου αποκάλυψα πως στο φιλόξενο θέατρο «Ακροπόλ» θα απολαύσουμε τον επόμ...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Πρώτος σου αποκάλυψα πως στο φιλόξενο θέατρο «Ακροπόλ» θα απολαύσουμε τον επόμενο χειμώνα το υπέροχο μιούζικαλ «Βιολιστής στη στέγη» σε μετάφραση του Σταμάτη Φασουλή, με τον άξιο Γρηγόρη Βαλτινό πρωταγωνιστή μα και σκηνοθέτη της παράστασης και τώρα έρχομαι να σου προδώσω και ποια θα συμπρωταγωνιστήσει μαζί του! Ο λόγος για την εξαιρετικά ταλαντούχα Ευαγγελία Μουμούρη που θα «ντυθεί» όπως έμαθα από έγκυρη πηγή την Γκόλντε, σύζυγο του Τεβιε του Γαλατά που θα ερμηνεύσει εκείνος! Πολύ καλή η επιλογή της αφού είναι και θαυμάσια ηθοποιός και τραγουδάει έξοχα όπως ήδη γνωρίζουμε από παλιότερες «νίκες» της!

Ο Βιολιστής στη Στέγη είναι μια συγκινητική, αστεία μα πάνω απ’ όλα βαθιά αισιόδοξη ιστορία γύρω από το αιώνιο δίλημμα μεταξύ παράδοσης και αλλαγής. Με αφετηρία το διήγημα Οι κόρες του Τεβιέ του συγγραφέα Sholem Aleichem, ο Βιολιστής στη Στέγη μάς μεταφέρει στη Ρωσία του 1905, στο χωριό Ανατέβκα. Το μιούζικαλ αφηγείται την περιπέτεια του Τεβιέ, ενός φτωχού εβραίου γαλατά. Η καθημερινότητα του Τεβιέ, ο οποίος ζει ευτυχισμένος τηρώντας πιστά τις εβραϊκές παραδόσεις, διαταράσσεται όταν η κόρη του αρνείται να τον υπακούσει, ζητώντας του να την αφήσει να παντρευτεί έναν φτωχό νέο αντί για το μεσήλικα χασάπη, τον οποίον εκείνος της προξενεύει. Επιπλέον, ο δοκιμασμένος επί αιώνες τρόπος ζωής τού γαλατά και των χωρικών απειλείται από τις ριζικές κοινωνικές αλλαγές και τους διωγμούς των Εβραίων στη Ρωσία.

Η ιστορία του Βιολιστή στη Στέγη, πλημμυρισμένη από χιούμορ και καλοσύνη, θέτει τα οικουμενικά ζητήματα της παράδοσης έναντι της αλλαγής, της πίστης έναντι της πραγματικότητας, της ελευθερίας έναντι της υποταγής. Το ταξίδι αυτογνωσίας του Τεβιέ, της οικογένειάς του και των χωρικών συνοδεύεται από πασίγνωστες και αγαπημένες μελωδίες, όπως τα If I were a richman και Matchmaker, αλλά και αξεπέραστες χορογραφίες που έχουν αφήσει εποχή, όπως ο απολαυστικός Χορός των μπουκαλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση