GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΟΜΒΕΣ Κακλαμάνη για την επιλογή Σακελλαροπούλου!

Την πρόταση της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ως υποψήφια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σχολίασε σε ...

Την πρόταση της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ως υποψήφια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σχολίασε σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8, ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.
Ο κ. Κακλαμάνης είχε τοποθετηθεί τον Σεπτέμβριο του 2019, στον Realfm 97,8, υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου.
Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα ανέφερε ότι "Εγώ πάντοτε πίστευα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο. Ιδιαίτερα αυτές τις στιγμές που ζούμε. Πολιτικό πρόσωπο με πολιτική εμπειρία, με γνώση των διεθνών θεμάτων και του διεθνούς δικαίου και με αναγνώριση και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Το δεύτερο να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής από όποια κυβέρνηση, και το τρίτον αν ήταν εν ενεργεία πρόεδρος να κριθεί η θητεία του. Εγώ εκτιμώ ότι η θητεία του κ. Παυλόπουλου ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη, άρα είχε και τις τρεις παραμέτρους και γι'αυτό στήριζα την επανεκλογή του".
"Δεν ήταν συναισθηματική η στήριξή μου, επειδή ο κ. Παυλόπουλος είναι φίλος μου, ήταν καθαρά πολιτική. Ο Πρωθυπουργός επέλεξε μιαν άλλη λύση με το σκεπτικό που ακούσαμε. Όσον αφορά αυτό που είπατε, ναι εκτιμώ ότι θα μπορούσε να είχε γίνει πιο κομψά. Διότι το ίδιο βράδυ ο κ. Παυλόπουλος έφευγε σε επίσημο ταξίδι στην Ιρλανδία. Το να γινόταν την Παρασκευή που γύριζε δεν νομίζω να ήταν κακό γιατί πήγε ένας Πρόεδρος στην Ιρλανδία και μόλις προσγειώθηκε το αεροπλάνο ο ομόλογός του ήξερε ότι μετά από 10 ημέρες δεν θα ήταν πρόεδρος" πρόσθεσε.
"Η κυβέρνηση πρέπει να νιώθει και να είναι ισχυρή και μια βασική παράμετρος για αυτό το πράγμα είναι το κόμμα που τη στηρίζει να είναι ένα κόμμα ενωμένο και ισχυρό. Με αυτό το σκεπτικό και επειδή εγώ μαθητής γυμνασίου οργανώθηκα στη νεολαία της ΕΡΕ, άρα είμαι παραταξιακός, με αυτό και μόνο το σκεπτικό και με το σκεπτικό του σεβασμού στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα δώσω θετική ψήφο. Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος, και όχι γιατί έχω πειστεί ότι η υποψήφια πρόεδρος ήταν το ό,τι καλύτερο. Βεβαίως της εύχομαι μια ειρηνική και πετυχημένη θητεία, όλοι οι Έλληνες το θέλουμε αυτό και από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω τίποτε παραπάνω" τόνισε.
"Δεν βγήκε απόφαση λύση για το Λιβυκό, αλλά σχέδιο απόφασης προκειμένου να φτάσουμε σε κάποια λύση. Ας περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξει η ιστορία. Δεν νομίζω πάντως ότι το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο, αυτό βεβαίως δεν σημαίνει, δεν μασάω τα λόγια μου, ότι ήταν απαράδεκτο ότι η Ευρώπη απέκλεισε ένα κράτος μέλος του οποίου τα κυριαρχικά δικαιώματα πλήττονται από την γνωστή συμφωνία, επειδή το ζήτησε ο κ. Ερντογάν. Η λέξη αλληλεγγύη που ήταν βασική παράμετρος στην ιδρυτική συνθήκη της ένωσης, έχει φύγει από τη μέση".
"Σήμερα θα αποτολμήσω μια δική μου κρίση, την χρεώνομαι εγώ, όχι το κόμμα ούτε η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός. Δεν πιστεύω ότι αυτός ο τύπος (σ.σ. Ερντογάν) λέει και πράττει ότι λέει και ότι πράττει, χωρίς να έχει ενθάρρυνση από πίσω μεγάλης υπερδύναμης. Εκτιμώ ότι η Αμερική θέλει να μας βάλει στο τραπέζι για συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών του Αιγαίου, γιατί αυτό την συμφέρει οικονομικά. Για δώστε μου μια εξήγηση, πάνω από το γεωτρύπανο της Exxon Mobil δεν πετάει ούτε πουλί" σχολίασε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση