GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Επιβολή καραντίνας στη Νέα Υόρκη εξετάζει ο Τραμπ - Στους 728 οι νεκροί

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε όλο τον κόσμο καταγράφουν πλέον οι ΗΠΑ, όπως ανέφερε και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης ...

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε όλο τον κόσμο καταγράφουν πλέον οι ΗΠΑ, όπως ανέφερε και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, με την κατάσταση στη Νέα Υόρκη να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, οι νεκροί στη Νέα Υόρκη έφτασαν πλέον τους 728, ενώ θετικοί στον κορονοϊό έχουν βρεθεί 52.318 άνθρωποι, με τον Ντόναλντ Τραμπ να δηλώνει πλέον πως εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής καραντίνας στη μεγαλούπολη. Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί επίσης η επιβολή του ίδιου μέτρου για το Νιου Τζέρσι και το Κονέκτικατ, προσθέτοντας ότι θα προτιμούσε να μην το κάνει αλλά «ίσως χρειαστεί».

Ερωτηθείς εάν τα περιοριστικά μέτρα που έχει εφαρμόσει η αμερικανική κυβέρνηση θα αρθούν μέχρι το Πάσχα των Καθολικών (στις 12 Απριλίου) ώστε να επαναλειτουργήσει η χώρα, απάντησε: «Θα δούμε τι θα γίνει», μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε ότι αναβάλλονται για τις 23 Ιουνίου οι προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των κομμάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών, λόγω του κορονοϊού. Οι προκριματικές ήταν αρχικά προγραμματισμένες για τις 28 Απριλίου. «Είμαστε πίσω από τον ιό από την πρώτη ημέρα. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει», είπε ο κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας: «Δεν κερδίζεις με την άμυνα. Κερδίζεις με την επίθεση. Πρέπει να βγούμε μπροστά». Ανέφερε επίσης ότι ζήτησε από τα φαρμακεία να ξεκινήσουν παραδόσεις φαρμάκων κατ’ οίκον, χωρίς επιπρόσθετη χρέωση. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συνέχισε, ενέκρινε την κατασκευή άλλων τεσσάρων προσωρινών νοσοκομείων στην πόλη της Νέας Υόρκης, ώστε να προστεθούν στο δυναμικό άλλες 4.000 νοσοκομειακές κλίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση