GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετά τον άθλο στον Οιδίποδα, νίκη με Μακμπέθ για τον Δημήτρη Λιγνάδη

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Παρακολουθώ με θαυμασμό στο πέρασμα του χρόνου τον χαρισματικό Δημήτρη Λιγνάδη να ανεβάζει ...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Παρακολουθώ με θαυμασμό στο πέρασμα του χρόνου τον χαρισματικό Δημήτρη Λιγνάδη να ανεβάζει κάθε φορά ψηλότερα τον πήχη και να πετυχαίνει θαυμαστές ερμηνευτικές «νίκες» με πιο σημαντική φυσικά αυτή που κατάφερε ως Οιδίποδας Τύραννος το περσινό καλοκαίρι. Μετά τον Οιδίποδα τι,σκεφτόμουν και να που ο πήχης ανέβηκε πιο ψηλά και εκείνος μέσα από σκληρή δουλειά, μας χάρισε έναν έξοχο Μακμπέθ - ποιος αλήθεια απ’ τη γενιά του θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη δεινότητα από εκείνον σε αυτόν τον απαιτητικότατο ρόλο; Στην εύρυθμη, ατμοσφαιρική παράσταση που σκηνοθέτησε με οίστρο, καταφέρνει έναν αληθινό ερμηνευτικό «άθλο» καθώς γίνεται με μέτρο, συνέπεια και ακρίβεια ο ήρωας του Σαίξπηρ που κυνηγώντας την εξουσία οδηγείται στα μεγαλύτερα εγκλήματα με την αρωγή της συζύγου του - έξοχη η χαρισματική Μαρία Κίτσου στον ρόλο, αποδεικνύει την σπάνια στόφα της!

Σπουδαίος στη «λύσσα» της δίχως όριο φιλοδοξίας του Μακμπέθ και συνταρακτικός στην ηχηρότατη πτώση του. Έχει άσσους η παράσταση του Λιγνάδη: την θεϊκή μετάφραση του Νίκου Χατζόπουλου, τα συναρπαστικά σκηνικά - κοστούμια της πάντα πολύτιμης Εύας Νάθενα (εδώ στην καλύτερή της στιγμή νομίζω!), την θαυμάσια μουσική του Μίνου Μάτσα κι όπως έγραψα πιο πριν, την Μαρία Κίτσου σε κατάθεση-ψυχής στη Λαίδη Μακμπέθ. Ο πιο ζηλευτός άσσος της παράστασής του όμως είναι ο ίδιος ο Λιγνάδης που «κεντάει»στον Μακμπέθ του με τρόπο που καθηλώνει και τον πιο δύσκολο θεατή. Κυρίαρχος των μέσων του, καταφέρνει μέσα από σκληρή δουλειά να κερδίσει ένα ακόμα «χρυσό» - μετά από αυτό του «Οιδίποδα»!

Ο «Μακμπέθ»θα φιλοξενείται μέχρι και την Κυριακή στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου μας και στη συνέχεια θα... μετακομίσει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τις 12 Μαρτίου μέχρι τις 12 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση