GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Πέθανε η πριγκίπισσα της Ισπανίας Μαρία-Τερέσα

Έφυγε από τη ζωή, θύμα του κορονοϊού, η 86χρονη πριγκίπισσα της Ισπανίας, Μαρία Τερέσα, ενώ η χώρα θρηνεί ήδη 5.690 νεκρούς της πανδη...

Έφυγε από τη ζωή, θύμα του κορονοϊού, η 86χρονη πριγκίπισσα της Ισπανίας, Μαρία Τερέσα, ενώ η χώρα θρηνεί ήδη 5.690 νεκρούς της πανδημίας.

Η πριγκίπισσα ανήκε στη δυναστεία του Οίκου των Βουρβόνων-Πάρμας, πλάγιος κλάδος του Οίκου των Βουρβόνων-Ισπανίας, ο οποίος είναι πλάγιος κλάδος του γαλλικού Οίκου των Καπετιδών. Ο Οίκος ιδρύθηκε το 1748, όταν ο Φίλιππος έγινε δούκας της Πάρμας και Πλακεντίας, δουκάτου που ανήκε στη μητέρα του από τον Οίκο των Φαρνέζε.

Αυτός είναι ο πρώτος βασιλικός θάνατος από την πανδημία. Η πριγκίπισσα πέθανε χθες όπως ανακοίνωσε ο νεότερος αδερφός της, ο πρίγκιπας Σίξτους Χένρι των Βουρβόνων-Πάρμας. Η Μαρία Τερέζα γεννήθηκε στο Παρίσι στις 28 Ιουλίου 1933. Γονείς της ήταν ο πρίγκιπας Χαβιέ και η Μαντελάιν των Βουρβόνων, που απέκτησαν έξι παιδιά. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής της στη Μαδρίτη, ενώ σε συνέντευξή της στη Liberation το 2014 είπε ότι η δυναστεία της ποτέ δεν βασίλεψε στην Ισπανία. Αφιερώθηκε στην έρευνα και τη συγγραφή, ενώ μελέτησε πολύ το κίνημα του Καρλισμού, πολιτικό κίνημα στην Ισπανία που ήθελε να τοποθετήσει την οικογένειά της στον ισπανικό θρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση