GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι ΗΠΑ πρόθυμες να στείλουν πυρομαχικά στην Τουρκία

Πρόθυμες να παρέχουν πυρομαχικά μαζί με ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία είναι οι ΗΠΑ, καθώς ο τουρκικός στρατός επιχειρεί στην Ιντλ...

Πρόθυμες να παρέχουν πυρομαχικά μαζί με ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία είναι οι ΗΠΑ, καθώς ο τουρκικός στρατός επιχειρεί στην Ιντλίμπ, όπως δήλωσε ο Αμερικανός ειδικός αντιπρόσωπος στην περιοχή Τζέιμς Τζέφρι.

«Η Τουρκία είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Μεγάλο μέρος των ενόπλων δυνάμεών της χρησιμοποιεί αμερικανικό εξοπλισμό. Θα εξασφαλίσουμε ότι ο εξοπλισμός αυτός είναι έτοιμος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί», δήλωσε ο Τζέφρι στους δημοσιογράφους.

Επίσης, ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Τουρκία Ντέιβιντ Σάτερφιλντ δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων πως η Ουάσινγκτον εξετάζει το αίτημα της Άγκυρας για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Ορτέιγκους επεσήμανε ακόμη ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια 108 εκατομμυρίων δολαρίων για τον λαό της Συρίας.

Η Ορτέιγκους πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ρητά τη σύσταση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να ανοίξει άλλο ένα μεθοριακό πέρασμα ανάμεσα στη Συρία και την Τουρκία στο Ταλ Αμπιάντ για την παράδοση αρωγής και φαρμάκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση