GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Τουρκία για το προσφυγικό ο Μπορέλ

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στην Άγκυρα για συνομιλίες σε "υψηλό επίπεδο&...

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στην Άγκυρα για συνομιλίες σε "υψηλό επίπεδο" σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ιντλίμπ και γενικότερα στην Βορειοδυτική Συρία,αναφέρει η ΕΕ σε ανακοίνωσή της. Ο Μπορέλ θα συνοδεύεται από τον Ευρωπαίο επίτροπο για την Διαχείριση κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς και θα συνομιλήσει με Τούρκους αξιωματούχους σχετικά με τις 'συνέπειες για τον άμαχο πληθυσμό' που έχει η συριακή σύγκρουση,καθώς και η κατάσταση των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι δυο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα έχουν σειρά συναντήσεων με συνομιλητές υψηλού επιπέδου από την τουρκική πλευρά.

Αυτές οι συναντήσεις γίνονται πριν από την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που είναι προγραμματισμένη την Πέμπτη και την Παρασκευή και θα διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ και στην ατζέντα της οποίας θα βρίσκονται οι εντάσεις με την Τουρκία και η σύρραξη στην Συρία.

Μόλις την Παρασκευή ο Μπορέλ είχε εκφράσει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο 'μείζονος διεθνούς στρατιωτικής σύγκρουσης' στη Συρία. Ο επίτροπος Λέναρτσιτς θα παρατείνει την παρουσία του στην Τουρκία, λόγω προγραμματισμένης επίσκεψής του σε εγκαταστάσεις για πρόσφυγες στην Γκαζιαντέπ,στην Νοτιοανατολική Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση