GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στις εξαγγελίες Μητσοτάκη

"Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα και εκ των υστέρων διόρθωση λαθών, απαιτείται τώρα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της ...

"Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα και εκ των υστέρων διόρθωση λαθών, απαιτείται τώρα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας και θωράκισης της κοινωνίας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τους Έλληνες πολίτες. Στην ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι "οι υπουργοί της κυβέρνησης ανακοίνωσαν προχθές μέτρα ανεπαρκή για το μέγεθος της κρίσης. Τόσο ανεπαρκή που έπρεπε να σπεύσει 24 ώρες μετά ο ίδιος ο πρωθυπουργός για να διορθώσει την εικόνα".

"Έστω κι έτσι, η κυβέρνηση φαίνεται να συνειδητοποιεί πως οι πολίτες που χρειάζονται στήριξη είναι πολύ περισσότεροι από όσους προέβλεπαν οι αρχικές της εξαγγελίες" συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στην δήλωση του πρωθυπουργού, θεωρεί "θετικό ότι ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί ορισμένες προτάσεις - δυστυχώς λίγες - από το ολοκληρωμένο πακέτο αναγκαίων παρεμβάσεων που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι όμως εξαιρετικά κρίσιμο, ο κ. Μητσοτάκης να αντιληφθεί επιτέλους ότι η μεθοδολογία της εκ των υστέρων επούλωσης αρνητικών επιπτώσεων είναι ατελέσφορη και προβληματική".

Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ότι για να μην πολλαπλασιαστούν όσοι χρειάζονται στήριξη όσο βαθαίνει η κρίση, και για να μην αυξηθούν οι χαμένες θέσεις εργασίας, η κυβέρνηση πρέπει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τώρα, χωρίς καθυστέρηση, ένα φιλόδοξο και γενναίο πρόγραμμα δημοσιονομικών παρεμβάσεων, δημόσιων επενδύσεων, κρατικών εγγυήσεων και οριζόντιων μέτρων ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Καταλήγοντας αναφέρει: "Την δημοσιονομική δυνατότητα την έχει. Όχι βεβαίως χάρη στις παρεμβάσεις της κ. Λαγκάρντ, αλλά χάρη στο γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ρύθμισε το δημόσιο χρέος και άφησε παρακαταθήκη ένα ισχυρό μαξιλάρι ρευστότητας".

Τι δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος

“Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά μαζί με όλο τον πλανήτη και η χώρα μας, η σκέψη μας είναι δίπλα στους ήρωες, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες, αλλά και και σε όσους μένουν σπίτι, φροντίζοντας έτσι την υγεία τους και την υγεία όλων μας! Τα μέτρα με ... δόσεις της Ν.Δ, μπορεί να αποδίδουν επικοινωνιακά, αλλά είναι αμφίβολο το κατά πόσο επαρκούν!”,ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο επικεφαλής της “Ελληνικής Λύσης”, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ολόκληρη η δήλωση Βελόπουλου:

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά μαζί με όλο τον πλανήτη και η χώρα μας, η σκέψη μας είναι δίπλα στους ήρωες, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες, αλλά και και σε όσους μένουν σπίτι, φροντίζοντας έτσι την υγεία τους και την υγεία όλων μας!

Τα μέτρα με ... δόσεις της Ν.Δ, μπορεί να αποδίδουν επικοινωνιακά, αλλά είναι αμφίβολο το κατά πόσο επαρκούν! Ελπίζουμε, ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, τα μέτρα με το σταγονόμετρο, να μην είναι το κινεζικό μαρτύριο- βασανιστήριο που θα οδηγήσει σε θάνατο το βασανισμένο Έλληνα!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ προτρέπει τον Πρωθυπουργό να εφαρμόσει τα μέτρα που έχει προτείνει! Η αναστολή όλων των πληρωμών ( ΔΕΚΟ, ΕΦΟΡΙΕΣ , ΔΑΝΕΙΑ, ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ) μέχρι να περάσει η κρίση είναι βασική προϋπόθεση για την επιβίωση των Ελλήνων. Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, επειδή είναι άλλο η επικοινωνία των ΜΜΕ και άλλο η ελληνική κοινωνία, κι επειδή όλοι αυτή την κρίσιμη στιγμή οφείλουμε να επιλέξουμε την εθνική ομοψυχία, σας υπενθυμίζουμε: Ενωμένοι,με σχέδιο και πρόγραμμα, πάντα οι Έλληνες κερδίζουν! Και σε αυτή τη μάχη, μόνο έτσι θα βγούμε νικητές!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση