GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ματαιώνεται ο Ηνίοχος 2020 λόγω κορονοϊού

Του Χρήστου Μαζανίτη Χθες γράφαμε στο enikos.gr ότι ήταν θέμα χρόνου η λήψη των οριστικών αποφάσεων για την ματαίωση της μεγάλης Πολυεθ...

Του Χρήστου Μαζανίτη
Χθες γράφαμε στο enikos.gr ότι ήταν θέμα χρόνου η λήψη των οριστικών αποφάσεων για την ματαίωση της μεγάλης Πολυεθνικής άσκησης της Πολεμικής Αεροπορίας ''Ηνίοχος 2020''.  Το ΓΕΕΘΑ πριν από λίγο εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:
''Το ΓΕΕΘΑ ανακοινώνει ότι η πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας «ΗΝΙΟΧΟΣ – 2020», η οποία είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί το χρονικό διάστημα από 11 έως 22 Μαΐου 2020, ματαιώνεται λόγω της πανδημίας του COVID – 19 και των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει η χώρα μας''.
Στο enikos.gr είχαμε γράψει πρώτοι στις 11 Μαρτίου  ότι ήταν σοβαρό το ενδεχόμενο ματαίωσης της άσκησης. Κάτι που χθες γράψαμε μετά βεβαιότητας ότι θα συμβεί.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Γεώργιος Μπλιούμης, είχε συνεχείς συσκέψεις ακόμα και μες στο Σαββατοκύριακο με τους άμεσους συνεργάτες του και τελικά χθες οριστικοποιήθηκε η απόφαση κατόπιν πολύ σύντομης συζήτησης που είχε με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.
Φαίνεται πώς δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος ούτε για μετάθεση της ημερομηνίας, αφού η πανδημία με τον κορονοϊό φαίνεται ότι θα χρειαστεί πολύ καιρό έως ότου μπορέσουν οι πολεμικές αεροπορίες του κόσμου να πουν ότι έχουμε διαφύγει τον κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση