GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: "Κυνικά ειλικρινής" ο Βαρουφάκης - Τώρα μαθαίνουμε τι συνέβαινε το 2015 - ΒΙΝΤΕΟ

Κλείνοντας την συζήτηση στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τριτολογία του, αναφέρθηκε σε τρεις κλάδους τους οποίους η ...

Κλείνοντας την συζήτηση στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τριτολογία του, αναφέρθηκε σε τρεις κλάδους τους οποίους η κυβέρνηση θα στηρίξει μετά από εξέταση των δεδομένων. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον αγροτικό τομέα, στον τουρισμό, και στον πολιτισμό.

Αρχικά στην ομιλία του, αναφέρθηκε στα όσα είπε ο κ. Βαρουφάκης, κάνοντας λόγο για "κυνική ειλικρίνεια" όταν αναφέρθηκε "στις επιλογές της χώρας το 2015".

«Οι επιλογές ήταν όπως λέτε, είτε νέο μνημόνιο είτε αναδιάρθρωση του χρέους. Γιατί δεν τα είπατε προεκλογικά αυτά; Γιατί εξαπατήσατε το λαό; Έστω και με καθυστέρηση μαθαίνουμε τώρα τι συνέβη το πρώτο εξάμηνο του 2015» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η συζήτηση διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα και εξέφρασε την ελπίδα ότι «αυτός θα είναι και ο τόνος που θα επικρατήσει στο Κοινοβούλιο τις επόμενες εβδομάδες». Αναφερόμενος στα όσα ειπώθηκαν περί του τελικού μεγέθους της ύφεσης ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι η δυνατότητα πρόβλεψης της ύφεσης είναι θεωρητική προς το παρόν.

Αναφορικά με τους αγρότες ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση διέθεσε 150 εκατ. ευρώ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την στήριξη του εισοδήματος των αγροτών και τόνισε ότι θα εξεταστούν ποιες είναι οι επιπτώσεις στον αγροτικό τομέα. «Είμαστε εδώ να εξετάσουμε σε ποιο βαθμό θα χρειαστεί πρόσθετη στήριξη» είπε.

Για τον τουρισμό ανέφερε ότι πρώτη η Ελλάδα ανέδειξε στην Ευρώπη την ανάγκη να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση στον τομέα μεταφορών, και τόνισε ότι μετά από ελληνική πίεση προς την Ευρώπη, ανασκευάστηκαν δηλώσεις Ευρωπαίων που ζητούσαν να μη ταξιδεύουν στο Νότο οι πολίτες των χωρών του Βορρά. Είπε επίσης ότι το πρώτιστο μέλημα είναι η ασφάλεια των πολιτών και στο θέμα του τουρισμού, και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έχει απόθεμα εμπιστοσύνης από τον χειρισμό τής υγειονομικής κρίσης, κάτι που μας βοηθά για την επόμενη μέρα την τουριστική προώθηση της Ελλάδος.

Τέλος αναφέρθηκε στον κλάδο του πολιτισμού λέγοντας ότι αναδείχθηκε, και σωστά, από όλους το θέμα αυτό, προσθέτοντας ότι «θα χρειαστεί να κάνουμε ειδική άσκηση για το πώς μπορεί να στηριχθεί ο κλάδος του πολιτισμού βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει από ειδικούς επιστήμονες προτάσεις για το πώς θα καταστεί εφικτό να γίνουν ανοιχτές εκδηλώσεις, συναυλίες και λοιπές δραστηριότητες, ώστε να μην παραλύσει ο κλάδος του πολιτισμού, ενώ έχει ζητήσει από την υπουργό Πολιτισμού και τον υπουργό Εργασίας προτάσεις για το πώς μπορεί να γίνει κατανομή κονδυλίων του ΕΣΠΑ στοχευμένα σε ανθρώπους που εργάζονται στον κλάδο του πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση