GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός- Βρετανία: Η μαρτυρία ασθενούς που ανάρρωσε από τον ιό - ΦΩΤΟ

Άνδρας που ανάρρωσε από τον κορονοϊό και νοσηλεύτηκε στην Εντατική όπου νοσηλευεται τώρα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον περιγ...

Άνδρας που ανάρρωσε από τον κορονοϊό και νοσηλεύτηκε στην Εντατική όπου νοσηλευεται τώρα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε όταν ασθένησε από τον ιό. Ο Ντέιβι Χαντ πέρασε 20 μέρες στο Νοσοκομείο Σεντ Τόμας στο Λονδίνο. Πέρα από το γεγονός ότι είχε να αντιμετωπίσει τη δική του κατάσταση, είπε ότι έγινε μάρτυρας και άλλων τραυματικών εμπειριών, όπως το να βλέπει άλλους ασθενείς να πεθαίνουν δίπλα του.

Όπως περιέγραψε, το πρώτο σύμπτωμα ήταν όταν άρχισε να αισθάνεται κρυωμένος, ενώ σύντομα αισθανόταν ότι τον χτύπησε τρένο. Μπήκε σε τεχνητό κώμα και φοβόταν ότι θα πεθάνει ως αποτέλεσμα της φονικής πανδημίας.

"Είχα πυρετό 41 βαθμούς, ίδρωμα, έβηχα, απίστευτο πονοκέφαλο, πόνους σε όλο μου το σώμα και όταν πια δεν μπορούσα να αναπνεύσω κάλεσε ασθενοφόρο. Με έθεσαν σε τεχνητό κώμα για δύο ημέρες και στη διάρκεια ο οργανισμός μου έδωσε μάχη με τη νόσο" περιέγραψε ο άνδρας. Ο κ. Χαντ είπε ότι αρχικά φοβόταν ότι θα έμενε 10 ημέρες σε κώμα και κάλεσε την οικογένειά του για να πει το αντίο του. "Ειλικρινά πίστευα ότι θα πέθαινα. Έδωσα στον αδερφό μου τη διαθήκη μου και κοιμήθηκα. Όταν ξύπνησα, μου εξήγησαν ότι ήμουν σε πολύ σοβαρη κατάσταση αλλά ανταποκρίθηκα στη θεραπεία. Πέρασα άλλες δύο ημέρες στην Εντατική με την παροχή οξυγόνου οπότε δεν μπορούσα να μιλησω. Τελικά μου έβγαλαν και τον αναπνευστήρα και τον παροχέα τροφής και άλλα δέκα καλώδια και πλέον ανέπνεα μόνος μου. Είδα πολλά πράγματα που δεν θέλω να ξαναδώ ποτέ. Η εικόνα ανθρώπων να πεθαίνουν μπροστά σου είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που είδα. Είμαι υπόχρεος στο προσωπικό των νοσοκομείων και στην αφοσίωση που όλοι επιδεικνύουν. Σ αυτές τις στιγμές του απόλυτου χάους, χωρίς αυτού αλήθεια δεν θα ήμουν εδώ. Πλέον είμαι σπίτι μου και ξεκουράζομαι προσευχόμενος για όσους νοσηλεύονται, που δεν μπορούν να δουν τους αγαπημένους τους αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ειμαι τυχερός και δεν παίρνω πλέον τίποτα για δεδομένο".

Επέστρεψε σπίτι του στις 4 Απριλίου, δύο ημέρες πριν εισαχθεί ο Μπόρις Τζόνσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση