GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τέλος η καραντίνα σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά Κοζάνης

Από σήμερα το πρωί σταμάτησαν οι περιορισμοί της καραντίνας στην οποία είχαν τεθεί με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας από τις 16 Μαρ...

Από σήμερα το πρωί σταμάτησαν οι περιορισμοί της καραντίνας στην οποία είχαν τεθεί με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας από τις 16 Μαρτίου 2020 οι δύο ορεινοί οικισμοί, Δαμασκηνιά και Δραγασιά της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Η καραντίνα αποφασίστηκε εξαιτίας αρκετών κρουσμάτων κορονοϊού στα δύο χωριά ενώ οι δύο οικισμοί μέχρι σήμερα «μετρούν» 4 νεκρούς.

Bάσει των στοιχείων του δήμου Βοίου, φαίνεται ότι την τελευταία εβδομάδα δεν υπήρξε κανένα νέο κρούσμα θετικό στον καρονοϊό τόσο στα δύο χωριά όσο και στον υπόλοιπο δήμο και σύμφωνα με τον δήμαρχο Χρήστο Ζευκλή «η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι θετική και δικαιώνει την στάση και συμπεριφορά των κατοίκων όλο το προηγούμενο διάστημα».

Ο Δήμαρχος Βοίου κάλεσε τους πολίτες των δύο ορεινών κοινοτήτων, το επόμενο χρονικό διάστημα να συμμορφώνονται στους περιορισμούς μετακίνησης που ισχύουν για όλους τους κατοίκους της ΠΕ Κοζάνης, ενώ προειδοποίησε ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις και επισκέψεις σε γειτονικούς νομούς. Η Δαμασκηνιά και Δραγασιά βρίσκονται κοντά σε ορισμένα χωριά της Καστοριάς ενώ πολλοί απ τους κατοίκους των δύο χωριών διατηρούν στενούς δεσμούς με το Άργος Ορεστικό.

Ο κ. Ζευκλής υπογράμμισε ότι ο δήμος θα συνεχίσει μέσω τηλεφώνου να προσφέρει τις υπηρεσίες του για να εξυπηρετεί την τροφοδοσία των κατοίκων σε τρόφιμα και φάρμακα, ώστε οι κάτοικοι να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση