GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΥ ΞΕΦΥΓΑΝ τα πράγματα! ΙΕΡΩΜΕΝΟΙ στα κρατητήρια την ώρα του «η ζωή εν τάφω»...

Ανδρέας Κάτσενος Μεγάλη Παρασκευή ημέρα θλίψης για την Χριστιανοσύνη και οι εκκλησίες είναι κλειστές μετά από κυβερνητική απόφαση με στό...

Ανδρέας Κάτσενος
Μεγάλη Παρασκευή ημέρα θλίψης για την Χριστιανοσύνη και οι εκκλησίες είναι κλειστές μετά από κυβερνητική απόφαση με στόχο την προστασία των πιστών από την πανδημία του Conid-19.
Δυστυχώς, όμως κάπου τα πράγματα φαίνεται ότι ξεφεύγουν. Ένας παπάς στο Πικέρμι, ο π. Δημήτριος, άνοιξε την εκκλησία και συνελήφθη για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα γιατί εισήλθαν να προσκυνήσουν κάποιοι ελάχιστοι πιστοί.
Στην Αγία Βαρβάρα Λαμίας άνοιξε η εκκλησία και εκεί παρενέβη η Αστυνομία.
Στη Θεσσαλονίκη παρενέβη πάλι η Αστυνομία γιατί υπήρχε συνωστισμός έξω από την εκκλησία από 5-6 άτομα.
Στα Τρίκαλα όργανα της Τάξης κάνουν περιπολίες στις εκκλησίες.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις παρενέβη η Αστυνομία μετά από καταγγελίες περιοίκων οι οποίοι προφανώς ενοχλήθηκαν μήπως νοσήσουν από τα σπίτια τους.
Αυτές οι σκηνές μου θυμίζουν κάποιες άλλες εποχές στις πρώην Ανατολικές χώρες, όπου η Ορθοδοξία ήταν υπό διωγμό.
Αλλά και την κραυγή αγωνίας του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιου Ράντοβιτς ο οποίος δήλωσε ότι ¨Προτιμώ να πάω φυλακή παρά να κλείσω τις εκκλησίες" καθώς η εκεί εκκλησία διώκεται από την κυβέρνηση.
Είναι ώρες κατάνυξης, ταπείνωσης, και ψυχικής ανάτασης. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από όλους και όχι ακρότητες. Δεν είμαστε χώρα άθεων ούτε αιρετική.που δεν σέβεται τους νόμους και την ανθρώπινη αξία.Κατά συνέπεια είναι μάταιες οι ακρότητες από όλες τις πλευρές. Εξάλλου εμείς κομπάζουμε ότι ως χώρα κερδίζουμε τη μάχη της πανδημίας. Μην πάμε σε ακρότητες μέσω καταγγελιών και σύρουμε ιερωμένους σε κρατητήρια την ώρα που στις εκκλησίες ακούγεται το "Η ζωή εν τάφω"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση