GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένας διαφορετικός Τζόνσον: Δεν θα ρισκάρω μία δεύτερη κορύφωση της επιδημίας - ΒΙΝΤΕΟ

Η μεταστροφή του Μπόρις Τζόνσον σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, επιβεβαιώθηκε από το πρώτο μήνυμα που απηύθυ...

Η μεταστροφή του Μπόρις Τζόνσον σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, επιβεβαιώθηκε από το πρώτο μήνυμα που απηύθυνε ο Βρετανός πρωθυπουργός που επέστρεψε σήμερα στα καθήκοντά του, έπειτα από την περιπέτεια υγείας που πέρασε.

Η ανεμελιά με την οποία αντιμετώπισε την κρίση του κορονοϊού, στο ξέσπασμά της, και η αρχική εμμονή του με την «ανοσία της αγέλης», απουσίαζαν από το σημερινό του μήνυμα στον βρετανικό λαό. Βέβαια, στο μεσοδιάστημα κόλλησε και ο ίδιος κορονοϊό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ νοσοκομείου, ενώ η χώρα του έφτασε να θρηνεί πάνω από 20.000 νεκρούς από την πανδημία.

Με σοβαρό ύφος, στο σημερινό μήνυμά του ο Μπόρις εξέφρασε την ικανοποίησή του σχετικά με τις προόδους που έχουν καταγραφεί στην εξέλιξη της επιδημίας, αφού θάνατοι και αριθμός νοσηλευομένων βρίσκονται σε καθοδική πορεία. Ωστόσο, έκανε επίκληση στην υπομονή των Βρετανών: παρά τις δραματικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της καραντίνας, τα μέτρα πρέπει να διατηρηθούν για να αποφευχθεί μία αναζωπύρωση της επιδημίας.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση δεν μπορεί ακόμη να ανακοινώσει αλλαγές σχετικά με το πώς θα αλλάξει η στρατηγική του lockdown ή πόσο σύντομα θα γίνει αυτό, λέγοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν πιο ξεκάθαρες ανακοινώσεις. «Αυτές οι αποφάσεις θα ληφθούν με την μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια», είπε. Προειδοποίησε, επίσης, ότι η Βρετανία βρίσκεται σε ένα σημείο «αυξημένου ρίσκου» σε σχέση με τον κορονοϊό και υπογράμμισε ότι δεν θα πετάξει «τις θυσίες που έκανε ο βρετανικός λαός», προχωρώντας σε μέτρα άρσης του lockdown «πολύ γρήγορα». «Ξέρω ότι είναι δύσκολο. Θέλω η οικονομία να επανέλθει όσο γίνεται πιο σύντομα, αλλά αρνούμαι να πετάξω τις θυσίες που έκανε ο βρετανικός λαός... και να ρισκάρω μία δεύτερη κορύφωση της επιδημίας», είπε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση