GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣτΕ: Απέρριψε αίτημα πιστών να "παγώσει" η απαγόρευση σχετικά με τις λειτουργίες στις εκκλησίες

Συνεχίζονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσφυγές πολιτών και επαγγελματιών κατά των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κο...

Συνεχίζονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσφυγές πολιτών και επαγγελματιών κατά των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Στο Ανώτατο Δικαστήριο προσέφυγε η Πανελληνία Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων και Πωλητών Λαϊκών Αγορών ζητώντας να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία η υπουργική απόφαση με οποία απαγορεύθηκε η λειτουργία των λαϊκών αγορών. Και συγκεκριμένα ως προς εκείνους που απαιτείται μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια σε όλη επικράτεια, από 23.3 έως 25.4.2020.
Αντισυνταγματική
Όπως επισημαίνεται στην προσφυγή, με την επίμαχη προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση απαγορεύεται μεν η λειτουργία των λαϊκών αγορών εφόσον απαιτείται η μετακίνηση των παραγωγών και των αγροτικών προϊόντων από περιφέρεια σε περιφέρεια, ταυτόχρονα όμως επιτρέπεται για τους ίδιους παραγωγούς να τροφοδοτούν την κεντρική αγορά των Αθηνών με τα προϊόντα τους, χωρίς να διακινδυνεύεται η υγεία των πολιτών.
Σημειώνεται επίσης ότι η απαγόρευση θα επιφέρει αύξηση στην τιμή των αγροτικών προϊόντων που διατίθενται στις λαϊκές αγορές και ότι θα σταματήσει να υπάρχει επάρκεια αγροτικών προϊόντων.
Κατά τους προσφεύγοντες, η απαγόρευση παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ελεύθερης ανταγωνιστικότητας, της ισότητα και της αναλογικότητας καθώς και το δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και της συμμετοχής στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας.
Παραβιάζεται ακόμη, όπως υποστηρίζουν, η Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των λαϊκών αγορών, ενώ η σχετική εγκύκλιος είναι παράνομη και ανυπόστατη, καθώς δεν δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Δεν ανοίγουν οι εκκλησίες
Την ίδια ώρα απορρίφθηκαν από το ΣτΕ τα αιτήματα που είχαν υποβληθεί με 4 προσφυγές για έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να ανοίξουν οι εκκλησίες για τους πιστούς προκειμένου να μπορούν αυτοί να παρακολουθούν λειτουργίες. Όπως έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο οι ναοί θα πρέπει να μείνουν κλειστοί για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση