GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέλος επιτροπής υπουργείου Υγείας: Να τελειώσει τώρα η σχολική χρονιά

Τα σχολεία δεν θα πρέπει να ανοίξουν, καθώς τα παιδιά δεν έχουν νοσήσει από κορονοϊό και δεν διαθέτουν αντισώματα, δήλωσε ο παθολόγος...

Τα σχολεία δεν θα πρέπει να ανοίξουν, καθώς τα παιδιά δεν έχουν νοσήσει από κορονοϊό και δεν διαθέτουν αντισώματα, δήλωσε ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας Μάριος Λαζανάς.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Λαζανάς διατύπωσε την άποψη ότι θα πρέπει «να τελειώσει τώρα η σχολική χρονιά» και ενδεχομένως να χρειαστεί «να ληφθεί μια μέριμνα για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών».

Όπως εξήγησε δεν θεωρεί ασφαλές το να ανοίξουν τα σχολεία, καθώς «τα παιδιά δεν έχουν αντισώματα, δεν έχουν προσβληθεί Πώς θα βρεθούν τα παιδιά σε μια αίθουσα 30 ατόμων;».

Αναφερόμενος γενικότερα στον κορονοϊό, σχολίασε πως «δεν έχουμε ξαναδεί το πόσο εύκολα να μεταδίδεται» ενώ σημείωσε πως ναι μεν τα δεδομένα στην Ελλάδα είναι «ευχάριστα αλλά, αν ξεφύγουμε, θα πάψουμε να τα έχουμε και θα φτάσουμε σε σημεία άλλων χωρών» και προειδοποίησε πως «αυτά που βλέπουμε αποτυπώνουν τα μέτρα που ελήφθησαν πριν από 15 ημέρες. Αν ξεφύγουμε σήμερα, θα στραβώσουν τα αποτελέσματα».

Ο κ. Λαζανάς εξέφρασε την άποψη ότι όλοι θα πρέπει να χρησιμοποιούμε μάσκες, ακόμα και πάνινες. «Αν τα μέτρα αρχίζουν να απελευθερώνονται όλος ο κόσμος πρέπει να φοράει μάσκες κυρίως για την προστασία από τους ασυμπτωματικούς και τη μετάδοση του ιού από αυτούς», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση