GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόεδρος UEFA: Να βγουν πρωταθλητές, ακόμα κι αν δεν τελειώσουν κάποιες λίγκες

Μία ξεχωριστή συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν στη σλοβενική εφημερίδα «Ekipa», αναλύοντας τις σκέψεις ...

Μία ξεχωριστή συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν στη σλοβενική εφημερίδα «Ekipa», αναλύοντας τις σκέψεις του για το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μετά την πανδημία του κορονοϊού, τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, αλλά και τη σύνδεσή του με την προοπτική παρουσίας του μελλοντικά στην πολιτική σκηνή της Σλοβενίας.

Αρχικά ρωτήθηκε για το αν πιστεύει πως θα καταστεί εφικτό να ολοκληρωθούν η Serie A και η LaLiga, δηλαδή τα πρωταθλήματα της Ιταλίας και της Ισπανίας που έχουν «χτυπηθεί» ανελέητα από την πανδημία, με τον Σλοβένο πρόεδρο της UEFA να απαντά: «Είμαι αισιόδοξος και έχω πίστη πως θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και στην Ισπανία και στην Ιταλία και σε κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης. Γενικά είμαι αισιόδοξος. Από την άλλη όμως δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα, δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα. Όλα εξαρτώνται από την κατάσταση που θα υπάρχει σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Όλα θα κριθούν από το πόσο ασφαλείς είναι οι συνθήκες και δεν θα υπάρχει κίνδυνος για κανέναν, προκειμένου να γίνουν κανονικά οι αγώνες».

Και συνέχισε για το τι προβλέπεται να ισχύσει με τη Λίβερπουλ, η οποία έχει τεράστια διαφορά από τις αντιπάλους της στην Premier League, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη το τι θα ισχύσει στην Αγγλία, καθώς η πανδημία έχει «παγώσει» τα πάντα. «Δεν βλέπω τον τρόπο με τον οποίο θα μείνει η Λίβερπουλ χωρίς τίτλο. Εάν επαναρχίσει το πρωτάθλημα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα το κατακτήσει. Θεωρητικά δεν έχει φτάσει ακόμη σε μαθηματική κατάκτηση, αλλά πρακτικά είναι πλέον πολύ κοντά. Παρόλα αυτά, εάν δεν υπάρξει αγωνιστική δράση στην Αγγλία ή κάπου αλλού, θα είναι εξίσου σημαντικό να ανακοινώσουν οι Λίγκες μία δικλείδα ασφαλείας, που θα ξεκαθαρίζει ποιος είναι ο πρωταθλητής. Και πάλι σας λέω πως στην προκειμένη περίπτωση, δεν βλέπω το σενάριο που δεν θα δώσει τον τίτλο της Premier League στη Λίβερπουλ. Καταλαβαίνω πως οι φίλαθλοι θα απογοητευτούν εάν αυτό συμβεί σε ένα άδειο γήπεδο ή σε ένα... γραφείο, αλλά πιστεύω ότι θα κατακτήσουν τον τίτλο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο».

Για το αν η UEFA έχει συγκεκριμένα κριτήρια για το πώς πρέπει να αποφασίζονται οι πρωταθλητές και η τελική κατάταξη στο βαθμολογικό πίνακα στα πρωταθλήματα που δεν θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν λόγω του κορονοϊού, ο Τσέφεριν υπογράμμισε πως «...όχι δεν έχουμε. Και πριν μίλησα υποθετικά. Προετοιμαζόμαστε και γι' αυτό το σενάριο, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε ακόμα σε λεπτομέρειες. Προς το παρόν, είμαι απόλυτα αφοσιωμένοι στο πως θα ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις».

Όσο για το πώς σκοπεύει να κινηθεί η ιταλική Λίγκα, αλλά και η ιταλική κυβέρνηση, γύρω από την επιστροφή των ομάδων της Serie A σε αγωνιστική δράση; «Το τι θα κάνει η Serie A δεν βρίσκεται στις αρμοδιότητες της UEFA, όμως μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων και ότι θα ακούσουμε τους πάντες έτσι ώστε να βρούμε τη σωστή λύση, αφού πρώτα μάς έχουν δώσει το ελεύθερο οι κυβερνήσεις». Τέλος, για το Champions League, υπογράμμισε πως «...θα ολοκληρωθεί, με τη δομή με την οποία ξεκίνησε φέτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση