GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φιδέλ: Διεθνισμός και Πατριωτισμός!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Ο μαρξισμός-λενινισμός είναι βαθιά διεθνιστικός και βαθιά πατριωτικός... ταυτοχρόνως Πατρίδα ή Θάν...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Ο μαρξισμός-λενινισμός είναι βαθιά διεθνιστικός
και βαθιά πατριωτικός... ταυτοχρόνως
Πατρίδα ή Θάνατος! Θα...
νικήσουμε!
¡Patria o Muerte!  ¡Venceremos!»
Φιδέλ Κάστρο
Στην ομιλία του στη διάρκεια της Εθνικής Συνέλευσης
της Λαϊκής Εξουσίας,
θέατρο "Καρλ Μαρξ", 2 Δεκέμβρη 1976

«Ο καπιταλισμός παράγει κτήνη
ο σοσιαλισμός παράγει ανθρώπους»
Φιδέλ Κάστρο

Μεγάλη γιορτή αποχαιρετισμού κι ευχαριστιών στην Κρέμα της Ιταλίας, εκεί που η Κουβανέζικη Μπριγάδα πολέμησε τον κορωνοϊό, για δύο ολόκληρους μήνες.
23 Μάρτη έφθασε η "Μπριγάδα των Γιατρών της Κούβας 'Henry Reeve'" στη Λομβαρδία [Βλέπε σε: «Όποιος πεθάνει για τη ζωή δεν μπορεί να αποκαλείται νεκρός»!] και στις 24 Μάρτη εγκαταστάθηκαν σε νοσοκομείο που στήθηκε στην Κρέμα ειδικά γι' αυτούς -από τον ιταλικό στρατό- και ήταν στην απόλυτη Διοίκηση των Κουβανών γιατρών.


«Δύο σημαίες ένας λαός: Η Κρέμα δεν θα ξεχάσει ποτέ τη Μπριγάδα “Henry Reeve”»... συγκινημένη η Δήμαρχος Stefania Bonaldi: “Είμαστε σίγουροι πως θα μας λείψετε όπως λείπουν αδέλφια μεταξύ τους. Αλλά, δεν θα εξαφανιστείτε γιατί οι συνειδήσεις μας θα θυμούνται πάντα το δώρο σας...
Θα μας λείψει η καθησυχαστική σας παρουσία, η οποία σε μια στιγμή ακουστικής αβεβαιότητας και κινδύνου ήταν ένα αποτελεσματικό φάρμακο...".
Συγκινημένος ο επίσκοπος Daniele Gianotti: “Ειπώθηκαν όλα. Συντάσσομαι κι εγώ με τις ευχαριστίες όλων... Ήταν μεγάλη τιμή για εμάς... η παρουσία σας τίμησε την εκκλησία μας”.

Στο ίδιο μοτίβο Περιφέρεια, Επαρχία...
Ο πρέσβης της Κούβας στην Ιταλία Rodriguez Rui, μεταξύ άλλων: "Μας κάνατε να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας...", επίσης η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλίας Ιταλίας-Κούβας Irma Dioli που έκανε επίτιμο μέλος του συλλόγου την Δήμαρχο.






Στο βίντεο στιγμιότυπα από την εκδήλωση αποχαιρετισμού στην Κράμα...
Αύριο η Μπριγάδα "Henry Reeve" επιστρέφει στην Πατρίδα...
Αυτός είναι ο σοσιαλισμός που πάντα ονειρεύτηκαν και θεμελίωσαν ο Τσε με τον Φιδέλ: εξαγωγή διεθνιστικής αλληλεγγύης κι όχι βόμβες, τρόικες και τραπεζίτες που δολοφονούν λαούς και έθνη.
Η Κούβα παραμένει φάρος Ανθρωπισμού!

* Περισσότερα για την Κούβα: ΕΔΩ

2 σχόλια

  1. Ο μαρτυρικός λαός της Κούβας δεν γνώρισε ποτέ δημοκρατία, ούτε χόρτασε ψωμί. Από τον φασισμό του Μπατίστα, έπεσε στον κομμουνισμό της δυναστείας των Κάστρο. Το καθεστώς Κάστρο είναι η μακροβιότερη δικτατορία στον κόσμο.
    Από το 1959!
    Ο δικτάτορας Φιντέλ Κάστρο κυβέρνησε από 1959 έως το 2008, οπότε και απεσύρθηκε από την πολιτική, ορίζοντας ηγέτη της Κούβας τον...αδελφό του Ραούλ. Στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο παρέστησαν δικτάτορες από Λ. Αμερική. Ο μόνος Ευρωπαίος πρωθυπουργός ήταν ο Τσίπρας, που εκφώνησε και επικήδειο.
    Η Κούβα είναι από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο, με χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους και εξόριστους.
    Διεφθαρμένο, σάπιο καθεστώς.
    Η οικογένεια Κάστρο έχει καταληστεύσει την χώρα και θεωρείται από τις πλουσιότερες στον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ("ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ", ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ), ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ.
    ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ,
    ΟΠΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ,
    ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΝΩΜΗΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ,
    ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ "ΥΠΑΡΚΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ" ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ (ΚΟΥΒΑ, Β. ΚΟΡΕΑ).
    ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ, ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΠΕΙΝΑ.
    ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση