GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιράν & Βενεζουέλα χαστούκισαν ΗΠΑ, Ε.Ε. & τους λακέδες τους... συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Η αντιιμπεριαλιστική φωνή του Τσάβες ζει στον επαναστατικό αγώνα του λαού της...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Η αντιιμπεριαλιστική φωνή του Τσάβες
ζει στον επαναστατικό αγώνα του λαού
της...
Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας
κι όλων των λαών του κόσμου!

Από το Ιράν στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας... 1,53 εκατομμύρια βαρέλια βενζίνης... κάνοντας σμπαράλια το δολοφονικό εμπάργκο της "πολιτισμένης" δύσης, τόσο εναντίον του Ιράν, όσο κι εναντίον της Βενεζουέλας.
Αναπόφευκτο το ερώτημα: Η Βενεζουέλα με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον πλανήτη, έχει ανάγκη βενζίνης από το Ιράν;
Το Ιράν προμηθεύει βενζίνη και αναγκαία πρόσθετα τη Βενεζουέλα, για να καλύψει τις ζωτικές ανάγκες αυτής της χώρας λόγω των κυρώσεων, ενός δολοφονικού εμπάργκο της "πολιτισμένης" δύσης. Ένα εμπάργκο και κυρώσεις που παραβιάζουν το περιβόητο, αλλά ανύπαρκτο "Διεθνές Δίκαιο" που κάθε τόσο επικαλούνται "αναλυτές", "διεθνολόγοι", "πανεπιστημιακοί" και δημοσιογραφικές πόρνες,, αφού δεν υπάρχει καν η "νομιμοποίηση" κυρώσεων από τον ΟΗΕ. Αντίστοιχα είναι τα εμπάργκο-κυρώσεις στην Κούβα, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, τη Συρία. Και στη Συρία -παρότι τα ΜΜΕ σιωπούν για να μην φανεί η ήττα, η γύμνια της "πολιτισμένης" δύσης-, το Ιράν προμήθευσε με άφθονο πετρέλαιο τη Συρία σπάζοντας το εμπάργκο.
Τα διυλιστήρια της Βενεζουέλας κατασκευάστηκαν πριν εθνικοποιηθούν χρησιμοποιώντας αμερικανικά και δυτικά συστήματα, μονάδες και εξοπλισμό. Οι δυτικοί με το παράνομο δολοφονικό εμπάργκο δεν  επιτρέπουν την άφιξη ανταλλακτικών.
Τα πλοία του Ιράν, εκτός από βενζίνη μετέφεραν εργαλεία κι εξοπλισμό για τη μετατροπή τουλάχιστον ενός από τα διυλιστήρια της Βενεζουέλας, ώστε για να τεθούν σε λειτουργία χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουν στην αμερικανική και δυτική τεχνολογία.

Το Ιράν είχε προειδοποιήσει πως σε περίπτωση που τα πλοία του εμποδιζόταν να μεταβούν στη Βενεζουέλα, θα κτυπούσε όλους τους αμερικάνικους και σιωνιστικούς στόχους στη Μέση Ανατολή. Αυτή η προειδοποίηση, το αποτυχημένο πραξικόπημα της Cia πριν λίγες ημέρες [Βλέπε σε: Οι μυστικές υπηρεσίες του Τσαβισμού ξεβράκωσαν τη Cia!], ήταν καθοριστικοί παράγοντες να μην δεχθεί ο Τραμπ τις εισηγήσεις-πιέσεις από το βαθύ κράτος των Δημοκρατών-Cia, για βύθιση του τεράστιου ιρανικού πετρελαιοφόρου. Όμως ακολουθούν ακόμη 4 πλοία και τίποτα δεν είναι δεδομένο για τους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους.
Ανάμεσα στους λακέδες πρέπει να συμπεριλάβουμε και την επίσημη Ελλάδα, όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων 10 χρόνων, "αριστερές", ή δεξιές και κεντροδεξιές (Γ. Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά, Τσίπρα, Μητσοτάκη), που συμμετέχουν εναντίον αυτών φονικών και παράνομων κυρώσεων. Μάλιστα μια συμμετοχή που είναι εθνικό έγκλημα, αφού ουσιαστικά δεν εξάγουμε προϊόντα σε Ιράν, Συρία, Ρωσία, Βενεζουέλα και φυσικά καταστρέφουν την ελληνική οικονομία αγοράζοντας πανάκριβα το πετρέλαιο από τις δυτικές πολυεθνικές κι όχι το Ιράν (στη μισή τιμή, με πίστωση και θα μπορούσε με ανταλλαγή προϊόντων)
Επιπροσθέτως, στην Ελλάδα πλουτίζουν οι νόμιμοι λαθρέμποροι, οι κομπραδόροι πλουτοκράτες που όμως ελέγχουν όλες τις κυβερνήσεις, οι οποίοι αγοράζουν πετρέλαιο από τις εταιρίες του φασίστα Ερντογάν. Πετρέλαιο που είναι κλεμμένο από το λαό της Συρίας (λαθρεμπόριο Κούρδων-ΗΠΑ-Ισραήλ με Ερντογάν), ή πετρέλαιο που εισάγει η Τουρκία από το Ιράν (δεν ακολουθεί το δικό μας "ευρωπαϊκό εμπάργκο) και μεταπωλούν στους "ελληνόφωνους ατσίδες" εφοπλιστές μας. Κι αυτά τα γνωρίζουν ΟΛΟΙ, αλλά η μαφιόζικη ομερτά και το χρήμα στα ΜΜΕ, δημοσιογράφους, πανεπιστημιακούς κι αναλυτές, κάνει να σιωπούν όλοι αυτοί. Αναπάντητο το ερώτημα, γιατί μένει σιωπηλό το ΚΚΕ.

Τι ειρωνεία της τύχης... στη μοναδική εκδήλωση καταγγελίας της διακοπής διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία από το "Λαϊκό Κίνημα" με πρόεδρο το νομικό Δημήτρη Καραμήτσα (Η Μεσόγειος φλέγεται! Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας, Στρογγυλό τραπέζι-Συζήτηση
Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2012, ξενοδοχείο Museum, Μπουμπουλίνας 16, συντόνισε ο Γιάννης Αγγέλου, Γραμματέας του Λ.Κ.
)-, το ζήτημα τους εμπάργκο στο Ιρανικό πετρέλαιο από ελληνικής πλευράς είχε τεθεί όπως ακριβώς παρουσιάζεται σήμερα, σ' εκείνη την παρέμβαση: Νίκος Κλειτσίκας - Η εθνοκάθαρση εναντίον της Συρίας, πρόκληση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ειρήνη
Βέβαια, δεν αναζητάει σήμερα κάποιος έναν Ανδρέα Παπανδρέου -ας θυμηθούμε το βέτο στο εμπάργκο της τότε ΕΟΚ εναντίον του "δικτάτορα" Γιαρουζέλσκι, όταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας τεκμηρίωσε το ελληνικό βέτο: "Να μην αγοράζουμε φθηνό κάρβουνο από τον "δικτάτορα" Γιαρουζέλσκι και ν' αγοράζουμε το πανάκριβο δικό σας... Και τις αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρισμού να πληρώσει ο ελληνικός λαός;"-, αλλά ένα ελάχιστο ίχνος αξιοπρέπειας, την ελάχιστη αλήθεια δεν διαθέτει κανένας πολιτικός το κουράγιο να την εκστομίσει: "Μας το ζητάει η Ευρώπη του 4ου Ράιχ κι εμείς, πιστοί λακέδες, το κάνουμε πράξη σε βάρος του ελληνικού λαού".


Άρρηκτοι οι δεσμοί Αλληλεγγύης μεταξύ του Ιράν και της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας!
Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας αδιαφορεί για τις απειλές και το Πολεμικό Ναυτικό μαζί με την Πολεμική Αεροπορία συνοδεύει με την είσοδο στα χωρικά της ύδατα την άφιξη του πρώτου από τα 5 ιρανικά πλοία φορτωμένα με βενζίνη και δικαίως θεωρεί σημαντικό ορόσημο για να εγγυηθεί την «ανεξαρτησία» της Βενεζουέλας και να ξεπεράσει τον οικονομικό αποκλεισμό που έχει καταστρέψει τα εθνικά διυλιστήρια.
Ο Samuel Moncada, πρεσβευτής της Βενεζουέλας στα Ηνωμένα Έθνη, στέλνει το "μήνυμα" για τη στενή συνεργασία των κυβερνήσεων του Ιράν και της Βενεζουέλας: "Η ιρανική βενζίνη που φθάνει στη Βενεζουέλα είναι ορόσημο στον αγώνα για κυριαρχία, ανεξαρτησία και ειρήνη".

Η Ελλάδα της υποτέλειας και της δουλοπρέπειας... δηλώνει παρών:

«Να κάνετε το Έθνος υπόθεση του Λαού
κι η υπόθεση του Λαού θα είναι εκείνη του Έθνους...»
Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ "Λένιν"
Οι ιμπεριαλιστές κι οι λακέδες τους δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η αντιιμπεριαλιστική φωνή του Τσάβες ζει στον επαναστατικό αγώνα του λαού κι όλων των λαών του κόσμου!

 
«Ανυποχώρητος σημαίνει να είναι
το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου
κι εσύ να του λες άντε γαμήσου!»
 Φιντέλ Κάστρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση