GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζει πάντα κι αιώνια στις καρδιές των Ελεύθερων του Κόσμου!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Ανυποχώρητος σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Ανυποχώρητος σημαίνει να είναι
το κεφάλι σου μέσα στο...
στόμα του λύκου
κι εσύ να του λες άντε γαμήσου!»
 Φιντέλ Κάστρο

28 Ιούλη 1954 - 5 Μάρτη 2013
Η Συρία της Λατινικής Αμερικής -έτσι χαρακτήριζε ο Ούγκο Τσάβες τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας-, σήμερα τιμά τη μνήμη του Κομαντάντε Τσάβες, του "δικτάτορα Ούγκο Τσάβες" για τους ιμπεριαλιστές.
Ποια ήταν τα φοβερά εγκλήματα του Τσαβισμού;
Επιγραμματικά:
- Εξάλειψη του αναλφαβητισμού σε βαθμό που επικρότησε ως πρωτοφανές γεγονός ακόμη κι ο ΟΗΕ. Στους αναλφάβητους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αφαιρούσαν 2 ώρες εργασίας την ημέρα ώστε να παρακολουθούν ειδικά σχολεία.
- Κατασκευή 600 Κέντρων Υγείας διάγνωσης, περίθαλψης και πρόληψης. Αύξηση 80% τους προϋπολογισμού των δαπανών για την Υγεία. Δημόσια και ΔΩΡΕΑΝ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
- Επενδύσεις κερδών από το πετρέλαιο για την επιστημονική έρευνα. 1641 δισεκατομμύρια Μπολιβάρ (περίπου 314 εκατομμύρια ευρώ) επενδύθηκαν στην έρευνα.
- Αυξήσεις 40% στους μισθούς των εκπαιδευτικών. Δημόσια και ΔΩΡΕΑΝ εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες συμπεριλαμβανομένων των υποτροφιών.
- Κατάργηση των τσιφλικιών, της μεγάλης ιδιοκτησίας γης, αναδασμός της γης.
- 1.700.000 εργατικές κατοικίες για όσους ζούσαν στις παραγκουπόλεις (φαβέλες).
- Ο δείκτης φτώχειας από 70% στο 20% κι αν δεν υπήρχε το εμπάργκο κι ο οικονομικός πόλεμος των ΗΠΑ θα είχε εξαλειφθεί παντελώς.
- Δημιουργία συνεταιρισμών.
- Εθνικοποίηση των πετρελαιοπηγών και του ορυκτού πλούτου.
- Πλήρης αποχώρηση κι ανεξαρτητοποίησης της Βενεζουέλας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα.
Αυτά είναι τα εγκλήματα του Τσαβισμού που νομίζουν ορισμένοι πως ο λαός της Μπολιβαριανης Δημοκρατίας είναι διατιθέμενος να εγκαταλείψει και να επιστρέψει στο παρελθόν.

Η αντιιμπεριαλιστική φωνή του Τσάβες ζει στον επαναστατικό αγώνα των λαών!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση