GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Αμβρόσιος αφόρισε Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά - ΒΙΝΤΕΟ

Αφορισμό για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασία...

Αφορισμό για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, διάβασε το πρωί μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου ο Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.
Σύμφωνα με το filodimos.gr, ο κ. Αμβρόσιος είχε προαναγγείλει την πράξη του με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο πριν από μερικές μέρες, όταν η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως ο ιός μεταδίδεται με το σάλιο. Με αυτήν την αφορμή ο πρώην μητροπολίτης χαρακτήρισε ως “βλάσφημα λόγια” το ότι “δηλαδή διά τῆς Θείας Μεταλήψεως μεταδίδεται ὁ Κορονοϊός” και καλούσε την υπουργό να ζητήσει “δημοσίως συγγνώμην διά τό ἀχαρακτήριστον τοῦτο ἔγκλημα”.
Ο αφορισμός έγινε απόντος του Μητροπολίτη Αιγιαλείας Ιερώνυμου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί πιστοί έφυγαν από την εκκλησία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι ιερείς του Ιερού Ναού δεν είχαν γνώση για τον αφορισμό.

Πηγή πληροφοριών: filodimos.gr

1 σχόλιο

  1. Λόγια αγάπης

    Η Ορθό-δοξη έχει κάνει χιλιάδες αναθέματα από τον καιρό της δημιουργίας της μέχρι σήμερα.
    Τον Δεκέμβριο του 1916 η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο Πεδίο του Άρεως των Αθηνών, αφόρισε τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

    Ο επίσκοπος των Αθηνών Θεόκλητος έκανε τον αφορισμό:
    "Αφορίζομε τον Ελευθέριον Βενιζέλον, σαν ένοχον εσχάτης προδοσίας, και παρακαλούμε, όπως οι παρακάτω συμφορές πέσουν επάνω του:
    -Οι Λύπες του Ιώβ, η Μοίρα του Ιωνά.
    -Η Λέπρα του Ιεχωβά, το Σκότος των Νεκρών.
    -Η Αγωνία των Αποθνησκόντων.
    -Οι καταιγίδες της Κολάσεως.
    -Η κατάρα του Θεού και τον Ανθρώπων.

    Μερικές μέρες αργότερα, παραμονές Χριστουγέννων, ακολουθεί δεύτερος προσωπικός αφορισμός από την Αρχιεπίσκοπο της Ελλάδος Νικηφόρο και τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, οι οποίοι με ανοιχτή επιστολή αφόριζαν και όσους θα ψήφιζαν τον Βενιζέλο στις εκλογές.
    Τον αποκαλούν σενεγαλέζικο τράγο και συνεχίζουν: "Πάνω στον προδότη Βενιζέλο εμείς ρίχνουμε τον αφορισμό και να πέσουν επάνω του οι συμφορές:
    -Να κληρονομήσει τη λέπρα του Γιεζή [λεπρός διάδοχος του προφήτη Ελισσαίου] και την αγχόνη του Ιούδα.
    -Να μη δει ποτέ του προκοπή και να είναι καταραμένος.
    -Κανένας να μην τον εκκλησιάσει, αγιάσει, θυμιάσει, και να μην καθίσει μαζί του, να μην τον χαιρετήσει, να μην συνφάγει.
    - Να τον καταπιεί η Γή και να τον χτυπήσει ο Θεός με ανεμοβλογιά και ίκτερο.
    -Τα ίδια να ισχύσουν και για τους ψηφοφόρους που θα ψηφήσουν τον προδότη Βενιζέλο στις εκλογές.
    - Να ξεραθούν τα χέρια που θα τον ψηφήσουν και να κουφαθούν τελείως" (Λεξικό "Ήλιος" - "Βενιζέλος").

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση