GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάλος για τη δήλωση του Τραμπ ότι κορονοϊός θα φύγει από... μόνος του

Την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού "γονατίζει" τις ΗΠΑ, με τα κρούσματα στον στενό κύκλο του Ντόναλντ Τραμπ να είναι απαν...

Την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού "γονατίζει" τις ΗΠΑ, με τα κρούσματα στον στενό κύκλο του Ντόναλντ Τραμπ να είναι απανωτά, ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει ότι ο ιός θα εξαφανιστεί ως χωρίς εμβόλιο. Συγκεκριμένα, στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου για την πανδημία, Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε: “Θα φύγει χωρίς εμβόλιο, θα φύγει και ελπίζω ότι δεν θα το δούμε ξανά για ένα διάστημα".

"Ίσως να υπάρξουν κάποιες αναζωπυρώσεις, μάλλον το περιμένω αυτό”, είπε, αντικρούοντας τις προειδοποιήσεις των επιδημιολόγων. Ωστόσο επισήμανε ότι θα υπάρξουν «αναζωπυρώσεις» μια εκ των οποίων θα συμβεί το προσεχές φθινόπωρο αλλά ότι θα υποχωρήσουν τελικά. «Υπήρξαν ορισμένοι ιοί ή γρίπες που ήρθαν και έφυγαν και ποτέ δεν βρήκαν εμβόλιο. Και εξαφανίστηκαν. Δεν εμφανίστηκαν ποτέ ξανά. Πέθαναν όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα» ανέφερε ο Τραμπ. Ο δημοσιογράφοι επέμειναν και ο πλανητάρχης αναγκάστηκε να τα "μαζέψει" τουλάχιστον ως προς τη χρονικό ορίζοντα της... εξαφάνισης του κορονοϊού. "Λένε (σ.σ. οι επιστήμονες) ότι θα φυγεί - όχι απαραίτητα φέτος - δεν σημαίνει ότι θα αυτό θα γίνει το φθινόπωρο ή μετά το φθινόπωρο. Αλλά τελικά θα εξαφανιστεί. Το ερώτημα είναι αν χρειαζόμαστε εμβόλιο. Κάποια στιγμή πιθανότατα θα εξαφανιστεί μόνος του. Αν είχαμε εμβόλιο αυτό θα μας βοηθούσε.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η διαβεβαίωση του Τραμπ ότι, όπως έγινε και στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το 1945, η Αμερική «θα θριαμβεύσει», αυτή τη φορά απέναντι στον νέο κορονοϊό.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου ήρθαν σε αντίθεση με αυτές του Dr Φάουτσιο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους λοιμωξιολόγους των ΗΠΑ και διευθυντής του National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIH). Ο Φάουτσι είχε δηλώσει ότι, με σκοπό την επιτάχυνση της ανάπτυξης εμβολίου, θα προχωρήσουμε στην παραγωγή εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων μέχρι τον Ιανουάριο. Ενώ πριν από λίγες μέρες όταν ρωτήθηκε εάν η χώρα επανέλθει στην κανονικότητα πριν την ανάπτυξη ενός εμβολίου, είπε: "Εάν η επιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει να ενεργούμε σαν να μην υπάρχει πρόβλημα κορονοϊού, τότε δεν νομίζω ότι αυτό θα συμβεί, μέχρι να βρεθούμε σε μια κατάσταση, στην οποία θα μπορούμε να προστατεύσουμε πλήρως τον πληθυσμό".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση