GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διπλωματική επαναπροσέγγιση Ελλάδας - Συρίας;

« Κάθε άνθρωπος έχει δύο πατρίδες. Τη δική του και τη Συρία » André...

«Κάθε άνθρωπος έχει δύο πατρίδες.
Τη δική του και τη Συρία»
André...
Parrot
Γάλλος αρχαιολόγος (1901-1980)

Σχετικά:
* Τι έχασε η Ελλάδα από τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία

* Νίκο Κοτζιά... περίμενες τέτοια ταπείνωση;

* Η Τουρκία είναι ΝΑΤΟ, είμαστε όλοι ΝΑΤΟ! Κι η Ε.Ε. κυρώσεις στη Συρία με υπογραφή Δένδια!

Από: Λάμπρο Ζαχάρη "sputnik"
[...] Ο συγγραφέας και ιστορικός, Νίκος Κλειτσίκας, ο οποίος τονίζει στο Sputnik ότι χωρίς άμεση αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων, που θα σηματοδοτηθεί από το άνοιγμα συριακής πρεσβείας στην Αθήνα και της ελληνικής στη Δαμασκό, τότε η απόφαση για απεσταλμένο είναι μόνο για «εσωτερική κατανάλωση και υπακοή στην νέα πολιτική της ΕΕ, που θέλει να εμφανιστεί "φιλάνθρωπη" λόγω κορονοϊού».
Και συμπληρώνει:
«Αν η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ήταν ειλικρινής, ή έστω εμπεριέχει στοιχεία ειλικρίνειας, θα έπρεπε να ομολογούσε την αλήθεια για τις ελληνοσυριακές σχέσεις, μια συγγνώμη από τον λαό της Συρίας και κυρίως να εκφράσει τη μετάνοιά της, όταν στην κρίση του Μάρτη του '87, η Συρία στάθηκε στο πλευρό μας κι εμείς την προδώσαμε. "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"! είχε πει ο Χαφέζ Αλ Άσαντ, (σ.σ. πατέρας του Μπασάρ Αλ Άσαντ)».
Ο Ν. Κλειτσίκας κατηγορεί διαχρονικά το ΥΠΕΞ για αντεθνική πολιτική, ενώ στρέφει την κριτική του και κατά του σημερινού υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, «που μόλις πρόσφατα (17 Φλεβάρη 2020) προσυπέγραψε και αυτός νέες κυρώσεις και φονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας. Αν κι αυτός νομικός, συνυπέγραψε σε "Εγκλήματα πολέμου", μιας και για το περιβόητο "Διεθνές Δίκαιο" δεν είναι σεβαστές αποφάσεις κυρώσεων όταν δεν υπάρχει ένοπλη σύγκρουση».
Όπως εξηγεί ο ίδιος:
«Η πρώτη προσθήκη (πρωτόκολλο) του 1977 στις Συμβάσεις της Γενεύης (1949), απαγορεύει σε περίοδο πολέμου κάθε απόφαση που έχει ως συνέπεια ελλείψεις αναγκαίων αγαθών σε πολίτες. Το άρθρο 33, της 4ης Συνθήκης της Γενεύης, απαγορεύει "συλλογικές τιμωρίες". Ο ΟΗΕ δεν έχει λάβει ποτέ απόφαση κυρώσεων εναντίον της Συρίας κι αναγνωρίζει τη νόμιμη και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του προέδρου Άσαντ. Η επίσημη Ελλάδα αναγνωρίζει μέχρι και σήμερα ως εκπρόσωπο του συριακού λαού τους φονιάδες μισθοφόρους του Ερντογάν και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον λεγόμενο "ελεύθερο συριακό στρατό" και, επιπροσθέτως, συμμετέχει στον εγκληματικό οργανισμό με την επωνυμία "Φίλοι της Συρίας"».
Τέλος, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ «αποτελεί μια ομολογία πολιτικής και στρατιωτικής ήττας της Δύσης, ενώ εισήλθαμε στον 10ο χρόνο αυτής της επίθεσης εναντίον της Συρίας από Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Τουρκία, Ισραήλ, αραβικά δικτατορικά καθεστώτα, που προκάλεσε περισσότερους από 400.000 νεκρούς.
Θα αποτελούσε ελληνική εξωτερική πολιτική η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων και, φυσικά, το τέλος του εμπάργκο και των κυρώσεων από ελληνικής πλευράς.
Όλα αυτά θα επαληθευτούν, ή θα έχουμε μια ευχάριστη διάψευσή μας, αν ξεκινήσει χθες, και όχι σήμερα ή αύριο, μια συνεργασία με τις αρχές της κυβέρνησης της Συρίας, για όλους τους δολοφόνους-τρομοκράτες του "ελεύθερου συριακού στρατού", που φιλοξενεί και προστατεύει στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη -όπως κι οι προηγούμενες κυβερνήσεις-, ώστε να συλληφθούν και να δικαστούν» [...].
Από το άρθρο "Διπλωματική επαναπροσέγγιση Ελλάδας - Συρίας: Πού αποσκοπεί η Αθήνα" του Λάμπρου Ζαχάρη στο "sputnik": ΕΔΩ

* σημείωση:
Πως να ξεχάσουμε ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις που εγκαθίδρυσε το 4ο Ράιχ κι όλους του υπουργούς των Εξωτερικών που πήραν ενεργά μέρος στην ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον του λαού της Συρίας;
21 Φλεβάρη 2020: Η Τουρκία είναι ΝΑΤΟ, είμαστε όλοι ΝΑΤΟ! Κι η Ε.Ε. κυρώσεις στη Συρία με υπογραφή Δένδια!
17 Μάη 2019: Η δουλική εξωτερική πολιτική εμπεριέχει ένα σαφές μήνυμα για νέες χαμένες πατρίδες!
20 Ιούλη 2017: Η Ε.Ε. υποστηρίζει την τρομοκρατία!
29 Μάη 2016: Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία
11 Δεκέμβρη 2016: ...ένα σαφές μήνυμα για νέες χαμένες πατρίδες!
28 Ιούλη 2014: Σχετικά με τις οικονομικές κυρώσεις και το εμπάργκο, που επέκτειναν οι ΗΠΑ και οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ… εναντίον της Συρίας

«Ο Θεός να σε προστατεύει… Ω Συρία»

Περισσότερα για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση