GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μενουδάκος: Μας προβληματίζουν οι απευθείας μεταδόσεις μαθημάτων μέσω καμερών και διαδικτύου - ΒΙΝΤΕΟ

Για την νομιμότητα ή μη των μαθημάτων να μεταδίδονται απευθείας μέσω Διαδικτύου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Ν...

Για την νομιμότητα ή μη των μαθημάτων να μεταδίδονται απευθείας μέσω Διαδικτύου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Νίκος Μενουδάκος.

«Η Αρχή προς το παρόν έχει υπόψιν της έναν νόμο», είπε αρχικά ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ και πρόσθεσε: «Αυτός ο νόμος δίνει τη δυνατότητα της παράλληλης εκπαίδευσης, τηλεκπαίδευση δηλαδή. Αυτό η Αρχή θεωρεί ότι δεν αντίκειται στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Αυτό που έχουμε, δηλαδή, είναι νόμιμο. Περιμένουμε, όμως, και το υπόλοιπο, διότι με το υπόλοιπο θα ολοκληρωθεί η νέα διδακτική μέθοδος».

Για να εξηγήσει στη συνέχεια, τι εννοεί με τη λέξη "υπόλοιπο". Ο κ. Μενουδάκος, λοιπόν, υποστήριξε ότι είναι «μία υπουργική απόφαση που θα καθορίσει τα μέσα παροχής της τηλεδιδασκαλίας, της παράλληλης με τη διδασκαλία στην πράξη. Και αυτή η απόφαση θα εκδοθεί έπειτα από μία επιστημονική μελέτη με την οποία εντοπίζονται και προσδιορίζονται οι κίνδυνοι και μελετώνται τα μέτρα για την αποτροπή τους».

«Μας προβληματίζουν οι απευθείας μεταδόσεις μαθημάτων μέσω καμερών και διαδικτύου», είπε ακόμη ο κ. Μενουδάκος ερωτώμενος για το αν η Αρχή προβληματίζεται από τις φωνές της εκπαιδευτικής κοινότητας περί της μεθόδου αυτής, ωστόσο επισήμανε πως «θα πρέπει να περιμένουμε όλοι πώς θα διαμορφωθεί το πλαίσιο» εξηγώντας πως «είναι διαφορετικό να υπάρχει μία κάμερα στην οποία θα φαίνονται τα παιδιά και διαφορετικό να μην φαίνονται».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση