GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστολές Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις - Τι δήλωσε ο Πέτσας

Επιστολές στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν έστειλε ο Κ...

Επιστολές στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και αναφερόμενος στις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά ότι "την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολές στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν».
«Είναι ξεκάθαρο ότι η κλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας δεν θα οδηγήσει σε κρίση τις ελληνοτουρκικές αλλά συνολικά τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ» τόνισε ο κ. Πέτσας. Για το ζήτημα του Έβρου είπε ότι δεν επιβεβαιώνεται καμία διαφορετική κινητικότητα σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει όλες τις προηγούμενες ημέρες.
Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία προγραμματισμένη επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον κ. Ερντογάν» και προσέθεσε «εμείς προσπαθούμε ακόμη και σε περιόδους κρίσης να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση ή κάποια προγραμματισμένη επικοινωνία των δύο ηγετών». Για το εάν εξετάζει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο σύγκλησης Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών όπως ζητά η αντιπολίτευση, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών είναι συνεχής και πλήρης. «Αν κριθεί κάτι τέτοιο σκόπιμο στο μέλλον θα το δούμε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση