GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Πάνω από 16 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως - Ανησυχία στη χώρα μας για διασπορά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Περισσότερα από 16 εκατομμύρια κρούσματα του κορονοϊού έχουν καταγραφεί επισήμως σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τα μισά στις ΗΠΑ, τη Λατ...

Περισσότερα από 16 εκατομμύρια κρούσματα του κορονοϊού έχουν καταγραφεί επισήμως σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τα μισά στις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, σύμφωνα με νέο απολογισμό του AFP.
Τουλάχιστον 16.050.223 κρούσματα και 645.184 θάνατοι έχουν καταγραφεί, κυρίως στις ΗΠΑ, την πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία covid-19 με 4.178.021 κρούσματα και 146.460 θανάτους, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (4.328.915 κρούσματα και 182.501 θάνατοι) και την Ευρώπη (3.052.108 κρούσματα και 207.734 θάνατοι).
Ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας επιταχύνεται σε όλο τον κόσμο, με περισσότερα από 5 εκατομμύρια νέα κρούσματα να έχουν καταγραφεί από την 1η Ιουλίου, δηλαδή περισσότερο από το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού των μολύνσεων από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού.
Ανησυχία και στην Ελλάδα
Και στη χώρα μας παραμένει η ανησυχία , καθώς παρότι η κατάσταση δείχνει ελεγχόμενη, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν συνολικά 193 κρούσματα κορονοϊού. Το Σάββατο καταγράφηκαν 31 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου και άλλα 3, επίσης εισαγόμενα, που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο. Από τα υπόλοιπα, τα 9 καταγράφηκαν στην Αττική, 4 στη Θεσσαλονίκη από 2 σε Ξάνθη και Σάμο και από 1 σε Ημαθία, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.
Αναλυτικά τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα:
Σάββατο 25 Ιουλίου: 31
Παρασκευή 24 Ιουλίου:
Πέμπτη 23 Ιουλίου: 33
Τετάρτη 22 Ιουλίου: 32
Τρίτη 21 Ιουλίου: 36
Δευτέρα 20 Ιουλίου: 11
Κυριακή 19 Ιουλίου: 24
Την ανησυχία του εξέφρασε μιλώντας στο MEGA ο ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, λέγοντας μεταξύ άλλων: "Φαίνεται ότι συνολικά ελέγχουμε την κατάσταση όσον αφορά τα εισαγόμενα κρούσματα. Υπάρχει όμως μεγάλη ανησυχία για τα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε διασπορά του ιού στην κοινότητα".
Για τα φαινόμενα συνωστισμού, τόνισε ότι ενώ ο ιός μεταδίδεται από ένα μολυσμένο άτομο σε δυο ή σε τρία, όταν μαζευόμαστε σε έναν κλειστό χώρο έχουμε το φαινόμενο της υπερμετάδοσης όπου ένα άτομο μπορεί να τον μεταδώσει σε 100 άτομα.
Για τη χρήση μάσκας υποστήριξε πως η λεγόμενη "ασπίδα" λειτουργεί συμπληρωματικά της μάσκας, η οποία προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και είναι πιο αποτελεσματική.
Το χειρότερο δυνατό σενάριο, σύμφωνα με τον κ. Σύψα, είναι ένα δεύτερο κύμα μέσα στο καλοκαίρι. Εκτιμά ότι δε θα συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς σαν χώρα τα πηγαίνουμε πολύ καλά.
Όσον αφορά τους ηλικιωμένους, υπενθύμισε πως η ανεύθυνη συμπεριφορά νέων ανθρώπων πλήττει τους ηλικιωμένους. Το ευτυχές, όπως είπε, είναι ότι άτομα ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένοι προφυλάσσονται. «Προφυλαχτείτε, μείνετε μακριά, κρατάτε τις αποστάσεις», ήταν το μήνυμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση