GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκτός ελέγχου η μεγάλη φωτιά στις Κεχριές - Εκκενώθηκαν όγδοος οικισμός και μια κατασκήνωση - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για δεύτερο 24ωρο στις Κεχριές Κορινθίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγ...

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για δεύτερο 24ωρο στις Κεχριές Κορινθίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης και καίει δασική έκταση.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις σε σημεία άκαυτα.
Πριν από λίγο εκκενώθηκε και ο οικισμός Ντράσσα, ο όγδοος κατά σειρά εξαιτίας της φωτιάς. Ήδη από χθες εκκενώθηκαν οι οικισμοί Κεχριές, Αθίκια, Αλαμάνο, Γαλατάκι, Λουτρά Ωραίας Ελένης και Άγιος Ιωάννης και Άγιος Κωνσταντίνος.
Επίσης, εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους και μία κατασκήνωση στην περιοχή Σοφικό. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος "η κατάσταση με την φωτιά είναι πάρα πολύ δύσκολη". Ο ίδιος τόνισε πως "έχω ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Πελοποννήσου να κηρύξουν τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης" και συμπλήρωσε πως "παρ' ότι επιχειρεί στην περιοχή σχεδόν το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η κατάσταση δεν ελέγχεται".
Στην περιοχή βρίσκονται και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρο τμήμα. Επίσης, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού επτά ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.
Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από το πύρινο μέτωπο, έτσι όπως καταγράφονται στα ΒΙΝΤΕΟ.
Αυτή την ώρα, μεγάλη είναι η αναζωπύρωση του πύρινου μετώπου πάνω από τα Αθίκια:
Έτσι φαίνεται η μεγάλη φωτιά από την Αρχαία Κόρινθο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση