GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΟΡΙΟΣ ΤΗΣ ΕΥΠ! «Υπουργός ΝΔ ψώνιζε ανήλικες...»

Μέχρι και ανήλικη προωθούσε σε πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ, ο φερόμενος...


Μέχρι και ανήλικη προωθούσε σε πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ, ο φερόμενος ως εγκέφαλος, ο οποίος ισχυριζόταν ότι η μικρή κοπέλα είναι διαθέσιμη για ερωτική συνεύρεση. Πρόκειται για γνωστό πολιτικό πρόσωπο που συνδέεται με διάφορες εταιρείες, μεταξύ αυτών και μια εταιρεία στο κέντρο της Αθήνας. Το κορίτσι είναι μόλις 17 ετών και πηγαίνει σχολείο. Αυτό όμως δεν φαίνεται να πτοεί τον πρώην υπουργό.

Ο διάλογος που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ, είναι χαρακτηριστικός όπως αναφέρει η εφημερίδα Ντοκουμέντο:

Εγκέφαλος: Εχω ένα παρτουζάκι 17 χρόνων να σου φύγει το μυαλό, για το ξύλο που θέλει δεν φαντάζεσαι.
Πρώην υπουργός: Εμφάνιση, φωτογραφία.
Εγκέφαλος: Θα σ’ το στείλω τώρα… Πώς το είδες;
Πρώην υπουργός: Καλό, αλλά πολύ έκφυλο.
Εγκέφαλος: Ρε μαλάκα, 17 χρόνων είναι.
Πρώην υπουργός: Δεν είναι…
Εγκέφαλος: Ακούς τι σου λέω εγώ; Πάει σχολείο.
Πρώην υπουργός: Καλό είναι.
Εγκέφαλος: Τέτοια παρτούζα δεν έχω κάνει. Τώρα είναι στη Λιβαδειά με τον πατέρα και τη μάνα της, μόλις γυρίσει θα το κανονίσουμε να κλείσεις ένα δωματιάκι να μας επισκεφτεί.

Τους παρείχε κάλυψη μέσω εταιρειών
Απ’ ό,τι φαίνεται, ο πρώην υπουργός και ο εγκέφαλος έχουν μεγάλη οικειότητα. Μαζί συνομιλούν τον Οκτώβριο του 2016 για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τα τεκταινόμενα στην τότε αξιωματική αντιπολίτευση. Ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι σε περίπτωση που κερδίσει το κόμμα τις εκλογές θα ήθελε να αναλάβει θέση στο οικονομικό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Εκβιασμοί με τον «συνέταιρο»
Κατά τις συνομιλίες με άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο, το οποίο αποκαλεί «συνέταιρό του», επίσης ελεγχόμενο, πρώην υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ελιάς και κουμπάρο του, ο εγκέφαλος προτείνει να βάλουν μπροστά τον πρώην υπουργό της ΝΔ, που έχει «μεγάλες εταιρείες», και εικονικά να του παραχωρηθεί το μάνατζμεντ μαγαζιού ώστε να εκβιάσουν μια γυναίκα που συνδέεται με νυχτερινό κέντρο. «Θα την κυνηγήσουμε μέχρι να πουλήσει μαύρο χιόνι» αναφέρεται χαρακτηριστικά, με τον εγκέφαλο να υποστηρίζει ότι ήδη έχει ενημερώσει τον πρώην υπουργό, ο οποίος μάλιστα συναινούσε.

Με πρώην υπουργούς και βουλευτές
Επαφές και με άλλα κορυφαία πολιτικά πρόσωπα από τον χώρο της ΝΔ είχαν οι δύο πρωταγωνιστές των συνομιλιών, ο εγκέφαλος και ο «συνέταιρός του», οι οποίοι ελέγχονται για σειρά κακουργηματικών πράξεων. Τα πολιτικά πρόσωπα εμφανίζονται να συνδιαλέγονται μαζί τους για σειρά από ζητήματα, ένας μάλιστα ακόμη και για έκνομες δραστηριότητες, να συναντιούνται και να κάνουν ρουσφέτια σε γνωστούς και φίλους, έχοντας διείσδυση σε νευραλγικά πόστα της κρατικής μηχανής κι ενίοτε ελέγχοντας κιόλας πρόσωπα-κλειδιά.

Ενα από τα πρόσωπα με τα οποία συναντιούνται οι πρωταγωνιστές είναι πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά και νυν βουλευτής της ΝΔ από την επαρχία. Ο πρώην υπουργός και ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος τρώνε μαζί σε εστιατόριο των Αμπελοκήπων. Μέσω του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού ο εγκέφαλος καταφέρνει να κανονίσει ρουσφέτι για γνωστό του πρόσωπο, ενώ σε άλλη περίπτωση προτρέπει φιλικό του πρόσωπο να περάσει από το γραφείο του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή. Οι δυο τους κανονίζουν να βρεθούν για φαγητό ακόμη μια φορά έπειτα από λίγες μέρες. Στη συνάντηση, όπως προκύπτει από τις επίμαχες συνομιλίες, επρόκειτο να παραστεί –άγνωστο γιατί– και ανώτατο στέλεχος της Eurobank.

Ο εγκέφαλος εμφανίζεται επίσης να έχει επαφές και με νυν βουλευτή της ΝΔ με κορυφαία θεσμική θέση. Συγκεκριμένα, ο εγκέφαλος και ένα ακόμη πρόσωπο που ήταν τότε στο περιβάλλον ενός εκ των μεγαλύτερων βαρόνων της νύχτας, που δολοφονήθηκε, συζητούν για την επαναπρόσληψη του ανιψιού του τελευταίου στο υπουργείο Πολιτισμού. Στις συνομιλίες γίνεται επίσης λόγος για επαφές με ένα ακόμη πολιτικό πρόσωπο και σημερινό υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς επίσης και με έναν πρώην δήμαρχο. Ο πρώην δήμαρχος μάλιστα είχε τοποθετηθεί επί υπουργίας Αδωνη Γεωργιάδη διοικητής σε περιφερειακό νοσοκομείο. Ο εγκέφαλος εμφανίζεται να ζητεί από τον «συνέταιρό του», επίσης ελεγχόμενο, πρώην υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ελιάς και κουμπάρο του, να καταθέσουν 500 ευρώ στον λογαριασμό του εκ μέρους του.

Οι δύο πρωταγωνιστές εμφανίζονται επίσης να παρεμβαίνουν σε πολιτικά πρόσωπα προκειμένου γνωστή αεροπορική εταιρεία να απαλλαγεί από τον ΦΠΑ δέκα αεροσκαφών της. Οι δυο τους έρχονται σε επαφή με πρώην υπουργό και έναν πρώην βουλευτή της ΝΔ, όπως επίσης και με ένα πασίγνωστο πολιτικό πρόσωπο που συμμετείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά. Στις συνομιλίες γίνεται αναφορά σε «σημαντική βοήθεια που έλαβαν από τα πολιτικά πρόσωπα».

Ο νυν διοικητής νοσοκομείου και δύο «γαλάζιοι» υπουργοί
Δεν είναι όμως και οι μόνες επαφές με πολιτικά πρόσωπα. Στις συνομιλίες ο εγκέφαλος εμφανίζεται να έχει επαφές και με πρώην ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ. Ο αξιωματικός τού αναφέρει τηλεφώνημα που έχει δεχτεί από πρόσωπο που σήμερα έχει τοποθετηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη διοικητής νοσοκομείου και το οποίο εκφράζει παράπονα για μια μετάθεση που έχει ζητήσει και δεν έχει πραγματοποιηθεί. Κατά τη συζήτηση γίνεται αναφορά σε ανώτατο επίσης αξιωματικό που δεν έχει ικανοποιήσει τo αίτημα και απειλεί επίσης ότι μόλις βγει κυβέρνηση η ΝΔ θα τον «βρει μπροστά του». Ο ανώτατος αξιωματικός χαρακτηρίζει «παράγοντα» στον χώρο της ΝΔ και με υψηλές διασυνδέσεις τον σημερινό διοικητή του νοσοκομείου. Διασυνδέσεις που φτάνουν σε έναν νυν και έναν πρώην υπουργό της ΝΔ, για τους οποίους υπάρχει αναφορά σε τηλεφωνική συνομιλία για ιδιαίτερα ευαίσθητο προσωπικό τους θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση