GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ακύρωση της επίσκεψης Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ...

Η είδηση ακύρωσης του ταξιδιού του Νίκου Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ λόγω κορονοϊού αναπαρήχθη από πολλά μέσα ενημέρωσης και με πολλές ερμην...

Η είδηση ακύρωσης του ταξιδιού του Νίκου Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ λόγω κορονοϊού αναπαρήχθη από πολλά μέσα ενημέρωσης και με πολλές ερμηνείες. Οι πληροφορίες  από την ελληνική πλευρά λένε ότι δεν υπήρχε λόγος να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στην παρούσα φάση, δεδομένου ότι το πρόγραμμα των συναντήσεων δεν θα μπορούσε να είναι το προσδοκώμενο λόγω κορονοϊού.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας:
“Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διευκρινίζεται ότι ύστερα από συνεννόηση με το αμερικανικό Υπουργείο Αμύνης συμφωνήθηκε προσωρινή αναβολή της επισκέψεως του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ.
Η νέα ημερομηνία της επισκέψεως, εντός συντόμου χρονικού διαστήματος, θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί η σχετική συνεννόηση με την αμερικανική πλευρά. Παράλληλα, προγραμματίζεται τις προσεχείς ημέρες τηλεφωνική συνομιλία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης με τον Αμερικανό ομόλογό του, κ. Μάρκ Έσπερ (MarkEsper)”.
Σε ότι αφορά το πρόγραμμα στις ΗΠΑ, αυτό που διαφαινόταν ως πιθανό ήταν το πολύ δύο συναντήσεις με μεγάλους περιορισμούς λόγω κορονοϊού και τις υπόλοιπες να γίνονται μέσω τηλεδιασκέψεων. Το ρίσκο που αναλάμβανε ο υπουργός από αυτό το ταξίδι θα ήταν πολλαπλάσιο από τα οφέλη, αφού δεν είναι μόνο ότι έπρεπε να δεσμεύσει το κυβερνητικό αεροσκάφος για δυόμισυ ημέρες αλλά θα έπρεπε να μπει σε καραντίνα άμα τη επιστροφή, δεδομένου ότι στις ΗΠΑ τα κρούσματα του κορονοϊού καλπάζουν, φθάνοντας τα 55.000 την ημέρα! Το ρίσκο για την ελληνική κυβέρνηση ήταν πολύ μεγαλύτερο από την ακύρωση του ταξιδιού και την μετάθεση της ημερομηνίας για αργότερα.
Επιπλέον, λένε ότι δεν είναι ότι θα «χανόταν» για 8 ώρες η επικοινωνία με τον κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης όσο θα βρισκόταν εν πτήσει (με ότι αυτό συνεπάγεται λόγω της τουρκικής προκλητικότητας) όσο το ενδεχόμενο έκθεσης στον κορονοϊό αλλά και της μικρής αντιπροσωπείας που θα έπρεπε για λόγους ασφαλείας να τον συνοδεύει. Η πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς ήρθε χωρίς να υπάρξει «γκρίνια» από τις ΗΠΑ, με τους αμερικανούς αξιωματούχους να εκθειάζουν την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η πανδημία.
Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και γίνουν συναντήσεις θα υπάρξουν ανακοινώσεις από κοινού με την αμερικανική πλευρά,

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση