GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Εννοεί ως σχέδιο για την οικονομία το τέλος της εργασίας

Δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα νέα μέτρα στήριξης ύψους 3,5 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε σήμερα από το...

Δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα νέα μέτρα στήριξης ύψους 3,5 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής.

“Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης με τις ανακοινώσεις του ομολόγησε την πλήρη αποτυχία του. Πάλι με καθυστέρηση και με μέτρα είτε ανεπαρκή είτε εγκληματικά, οδηγεί την οικονομία σε ακόμη πιο βαθιά ύφεση. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ξεκάθαρο τι εννοεί ‘σχέδιο για την οικονομία’. Εννοεί το τέλος της εργασίας και στον τουρισμό, και τη μετατροπή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων σε ανέργους. Με άκρα κυνικότητα δε, διακήρυξε την απόλυτη απόσυρση του κράτους από την αγορά εργασίας λέγοντας ‘να κάνουν ό,τι θέλουν οι εργοδότες’. Γιατί για τον κ. Μητσοτάκη οι εργαζόμενοι είναι το αμορτισέρ της οικονομίας. Του διαφεύγει προφανώς ότι χωρίς τους εργαζόμενους ούτε πλούτος παράγεται ούτε η αγορά κινείται” τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Και συμπληρώνει στο ίδιο πλαίσιο: “Εννοεί την εμμονή στη μείωση των μισθών, όσων «τυχερών» δεν απολυθούν με την αποτυχημένη ΣΥΝεργατική συνταγή του. Εννοεί ότι θα μειώσει την προκαταβολή φόρου μόνο για το 2020 για να τα πάρει πίσω από τον κόσμο το 2021, δυσχεραίνοντας την ανάκαμψη, περιμένοντας προφανώς ότι μέχρι τότε θα έχουν φυτρώσει λεφτόδεντρα στις επιχειρήσεις. Εννοεί ότι τα μόνα χρήματα που θα πάρουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα είναι δάνεια. Και είπε μάλιστα ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που χρειάζονται ρευστότητα και υπάρχουν και μη βιώσιμες επιχειρήσεις. Αλήθεια όποια επιχείρηση χρειάζεται σήμερα ζεστό χρήμα είναι μη βιώσιμη για την κυβέρνηση; Ποιος κρίνει τη βιωσιμότητα κατά τον κ. Μητσοτάκη;”.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, “ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα μπορέσει να φορτώσει τα βάρη και αυτής της κρίσης στον κόσμο της εργασίας” και καταλήγει με την επισήμανση: “Γιατί όσο και αν προσπαθήσει να περιορίσει τις συνταγματικές ελευθερίες, η νέα γενιά και οι εργαζόμενοι ξέρουν και να αγωνίζονται και να διεκδικούν και να κερδίζουν”.

Παππάς: Ο κορωνοϊός συνάντησε την Ελλάδα σε ύφεση και τον κ. Μητσοτάκη σε ηθελημένη αδράνεια

Τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη σχολιάζει και ο αρμόδιος τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε ανάρτησή του στα social media, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό για "ηθελημένη αδράνεια" και τη ΝΔ για "απάτη".

"Ο κορωνοϊός συνάντησε την Ελλάδα σε ύφεση και τον κ. Μητσοτάκη σε ηθελημένη αδράνεια

Η απάτη της ΝΔ αποκαλύφθηκε νωρίς.

Ο κορωνοϊός συνάντησε την Ελλάδα σε:

❗️Ύφεση για δύο συνεχόμενα τρίμηνα.

❗️ Πτώση της βιομηχανικής παραγωγής για επτά μήνες.

❗️Μείωση της απασχόλησης για τέσσερις μήνες στη σειρά. Οι σημερινές εξαγγελίες Μητσοτάκη δεν πείθουν τους ανθρώπους της αγοράς.

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι βιώνουν ήδη τις συνέπειες της ηθελημένης αδράνειάς του.

▶️ Τα εργαλεία παροχής ρευστότητας δεν στηρίζουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Έχουν καταστεί εργαλείο δημόσιων σχέσεων στα χέρια των τραπεζών για την εξυπηρέτηση των καλών πελατών τους.

▶️ Στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ έχουν ενταχθεί μόνο 12,7 χιλιάδες επιχειρήσεις και στην επιστρεπτέα προκαταβολή 53 χιλιάδες ως τώρα από το σύνολο των 750 χιλιάδων επιχειρήσεων της χώρας.

▶️ Ο τρίτος γύρος της επιστρεπτέας προκαταβολής αφενός μεταφέρει χρήματα από τους δύο πρώτους αποτυχημένους γύρους της, αφετέρου θα διοχετευτεί στα ίδια ταμεία. Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, παραδέχθηκε ότι ασπάζεται την πρακτική των τραπεζών.

▶️ Οι πρόσκαιρες μειώσεις της προκαταβολής φόρου αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό και αφορούν πολύ λίγους.

▶️ Για τους δε εργαζόμενους δεν διαφαίνεται καμία προστασία. Η εργασιακή ζούγκλα που δημιούργησε η ΝΔ, διά του κ. Βρούτση, μαζί με τον ΣΕΒ συνεχίζεται. Δυστυχώς για τη ΝΔ, η αγορά και οι εργαζόμενοι δεν «καταναλώνουν» ηλιοβασιλέματα. Ο κ. Μητσοτάκης είναι υπεύθυνος για την κατεδάφιση της ελληνικής οικονομίας καθώς και της όποιας ελπίδας για τη δημιουργία αναχώματος στην ύφεση, τα λουκέτα, την ανεργία", γράφει ο κ. Παππάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση