GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκρήξεις στη Βηρυτό: Στους 158 οι νεκροί- 6.000 τραυματίες και 21 αγνοούμενοι

Ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού αυξήθηκε σε 158, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, ενώ ο αριθμός...

Ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού αυξήθηκε σε 158, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, ενώ ο αριθμός των τραυματισμένων σε 6.000.

Από την έκρηξη, αγνοούνται 21 άνθρωποι. Καθώς οι Βηρυτός θρηνεί τους νεκρούς της και επικρατεί διαμάχη για το μέγεθος των ανακατασκευών, μετά την τεράστια έκρηξη της Τρίτης, μερικοί Λιβανέζοι που έχουν θυμώσει με την αντίδραση της κυβέρνησης τους, κάλεσαν σήμερα τις ξένες χώρες να ανατρέψουν τους ηγέτες του Λιβάνου και να κυβερνήσουν τη χώρα.

Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στην Πλατεία Μαρτύρων, στο κέντρο της πόλης για μία διαδήλωση, ώστε να ασκήσουν κριτική στη διαχείριση της μεγαλύτερης έκρηξης στην ιστορία της Βηρυτού, από την παρούσα κυβέρνηση του Λιβάνου.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν ξύλινες κρεμάλες με θηλιές και ένα πανό έγραφε: “Παραιτηθείτε ή κρεμαστείτε.”

Η αστυνομία του Λιβάνου προχώρησε εν τω μεταξύ στη χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών που προσπάθησαν να περάσουν ένα από ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα και να φτάσουν στο κοινοβούλιο στο κέντρο της Βηρυτού, στη διάρκεια της διαδήλωσης, κατά της διαχείρισης από την κυβέρνηση, της καταστροφικής έκρηξης που έπληξε την πόλη.

Περίπου 5.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Μαρτύρων, στο κέντρο της πόλης, ενώ μερικοί από αυτούς πετούσαν πέτρες. Η αστυνομία προχώρησε στη χρήση δακρυγόνων όταν μερικοί διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν από ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο, εμποδίζοντας την πρόσβασή τους στο κοινοβούλιο, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Reuters.

Οι διαδηλωτές φώναζαν “ο λαός θέλει να πέσει η κυβέρνηση,” ενώ κρατούσαν πανό που έγραφαν “Φύγετε, είστε όλοι δολοφόνοι.”

“Θέλουμε ένα μέλλον με αξιοπρέπεια. Δε θέλουμε να πάει χαμένο το αίμα των θυμάτων της έκρηξης,” δήλωσε η Ρόουζ Σίρουρ, μία εκ των διαδηλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση