GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ εισέβαλε στο Βερολίνο...

Μπόης Χρήστος   "Η πανδημία έχει τελειώσει, θέλουμε ελευθερία". Μια ανθρώπινη παλίρροια εισέβαλε στο Βερολίνο. Έχουν καταλά...


Μπόης Χρήστος 
"Η πανδημία έχει τελειώσει, θέλουμε ελευθερία".
Μια ανθρώπινη παλίρροια εισέβαλε στο Βερολίνο.
Έχουν καταλάβει όλοι τους ότι ο κορωνοϊός είναι μια τρομοκρατική επιχείρηση για τη δημιουργία δικτατορίας.

--------------------------------------------------------------------------------------
Αξιωματούχοι λένε ότι περίπου 20.000 άτομα παρακολούθησαν τη διαδήλωση στο Βερολίνο το Σάββατο. Οι διοργανωτές την είχαν κηρύξει «ημέρα ελευθερίας» από  τους περιορισμούς του κοροναϊού. Οι διαδηλωτές σήκωσαν πανό με συνθήματα όπως «Corona, false alarm» και «Αναγκαζόμαστε να φορέσουμε ένα ρύγχος».

Ο Damien McGuinness του BBC δήλωσε ότι μερικοί συμμετέχοντες ήταν από την άκρα δεξιά και κάποιοι ήταν θεωρητικοί συνωμοσίας που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ο Covid-19, αλλά άλλοι ήταν απλοί άνθρωποι που απλώς αντιτίθενται στην προσέγγιση της κυβέρνησης για την πανδημία.

Ενώ η διάθεση στη διαδήλωση ήταν ήρεμη, σχεδόν κανένας δεν φορούσε πρόσωπο ή τηρούσε την απαιτούμενη κοινωνική απόσταση. «Το αίτημά μας είναι να επιστρέψουμε στη δημοκρατία. Μακριά από αυτούς τους νόμους που μας έχουν επιβληθεί, με τις μάσκες που μας κάνουν σκλάβους», είπε μια γυναίκα.
Η αστυνομία διέταξε τους διαδηλωτές να διαλυθούν  στο τέλος του απογεύματος. Είπαν ότι έχουν ξεκινήσει νομικές ενέργειες εναντίον των διοργανωτών επειδή δεν τηρούν τους κανόνες υγιεινής του κοροναϊού.

Ο υπουργός Υγείας Jens Spahn επέκρινε τους ανθρώπους που δεν τήρησαν τους κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής απόστασης 1,5 μέτρων. "Ναι, οι διαδηλώσεις πρέπει να επιτρέπονται ακόμη και εν μέσω της πανδημίας. Αλλά όχι έτσι", έγραψε στο Twitter.

Η Γερμανία είχε περισσότερες από 210.000 περιπτώσεις κοροναϊού και περισσότερους από 9.000 σχετικούς θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση