GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ, σπάει η ομερτά! Οι Έλληνες ιατροί υπερασπίζονται την αλήθεια απέναντι στους πραιτοριανούς της σύγχρονης επιστημονικής βαρβαρότητας...

Έλληνες ιατροί υπερασπίζονται την αλήθεια, ενάντια στους πραιτοριανούς της σύγχρονης επιστημονικής βαρβαρότητας!.. Ανακοίνωση Ολόκληρ...

Έλληνες ιατροί υπερασπίζονται την αλήθεια, ενάντια στους πραιτοριανούς της σύγχρονης επιστημονικής βαρβαρότητας!..

Ανακοίνωση
Ολόκληρη  η ανθρωπότητα απ' άκρου εις άκρον της γης βιώνει σήμερα μία πρωτόγνωρη  και ταυτόχρονα ασύμμετρη απειλή με απρόβλεπτες και καταστροφικές  συνέπειες. Κινδυνεύει δηλαδή η ίδια η υπόσταση του ανθρώπου ως είδος, ο  τρόπος ζωής του, η ελευθερία του, ο τρόπος διακυβέρνησης του και η  απρόσκοπτη επιβίωση του γενικότερα.
Λόγω  των έκτακτων αυτών κοινωνικών συνθηκών, αναγκών και προβλημάτων, που  έχουν προκύψει στη χώρα μας, αλλά και σ' ολόκληρο τον κόσμο, η Ελληνική  επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί νυχθημερόν την αρχή, την πορεία και  την εξέλιξη αυτής της ιδιότυπης και ιδιόμορφης εφιαλτικής απειλής.
Οι Έλληνες  επιστήμονες και ιδιαίτερα οι γιατροί, που αφουγκράζονται άγρυπνα τα  σοβαρά αυτά προβλήματα των κοινωνιών όλου του κόσμου, που βρίσκονται σε  απόγνωση ενεργοποιούνται, συγκεντρώνονται, συσκέπτονται, ενώνουν τις  δυνάμεις τους και ζητούν την βοήθεια, την συμπαράσταση και τη συνεργασία  ολόκληρης της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, προκειμένου να  αντιμετωπισθεί άμεσα και με τον καλύτερο επιστημονικό τρόπο ο εφιάλτης  της πανδημίας του κορωνοϊού.
Οι Έλληνες επιστήμονες που  παρακολουθούν επίσης έκπληκτοι την καθημερινή πλημμυρίδα και τον  καταιγισμό της παραπληροφόρησης, της επιστημονικής αντινόησης, της  αναίσχυντης και της απροκάλυπτης προπαγάνδας, την τρομοκρατία και τους  εκβιασμούς των αργυρώνητων Μ.Μ.Ε., τα οποία σκορπίζουν καθημερινά φόβο,  τρόμο, σύγχυση και απόγνωση, δημιουργώντας ένα φθοροποιό για την υγεία  των ανθρώπων στρες.
Αποφασίζουν  σήμερα την διοργάνωση και την πραγμάτωση μιας διημερίδας σ' επείγουσα  βάση στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας στις 19 -20 Σεπτεμβρίου με  συμμετοχή, αρωγή και συμπαράσταση όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων  της σύγχρονης επιστήμης και τεχνολογίας, με αποκλειστική θεματολογία την  πανδημία του κορωνοϊού.
Η  πρόσκληση, η συμπαράσταση και η παρουσία κορυφαίων καθηγητών και  ερευνητών από όλες τις χώρες του κόσμου θεωρήθηκε αναγκαία και  απαραίτητη, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.
Οι  ξένοι επιστήμονες έχουν ήδη προσκληθεί για να συμμετάσχουν, διότι η  πλανητική αυτή απειλή φαίνεται να είναι η απαρχή πολλών δεινών για  ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Στον  Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας στήνονται επομένως οι νέες Θερμοπύλες με την  ανωτέρω επιστημονική πανστρατιά και πού θα είναι εξοπλισμένοι με την  πυρηνική δύναμη της ηθικής και της  δεοντολογίας της επιστήμης, για να σταθούν απέναντι, ν' απαντήσουν, ν'  απομυθοποιήσουν και να συντρίψουν μ' επιστημονικά επιχειρήματα τους  πραιτοριανούς της σύγχρονης επιστημονικής βαρβαρότητας, που δεν επέλεξαν  τον δρόμο της Αρετής και της Σοφίας στην επιστήμη τους, αλλά τον  ολισθηρό δρόμο της διαφθοράς και της πανουργίας.
Σ'  αυτή την ιστορική αναμέτρηση πρέπει να διαλυθούν τα σκοτάδια του νέου  πνευματικού μεσαίωνα και των σύγχρονων ιερατείων και να γίνει η αρχή  ενός πραγματικού Διαφωτισμού για όλες τις κοινωνίες των ανθρώπων και για  όλους τους λαούς.
Πρέπει  να συντρίψουμε την βαρβαρότητα του κοινωνικού δαρβινισμού, που προκαλεί  και παράγει αρρώστιες, επιδημίες και νοσηρότητα. Ο κοινωνικός  δαρβινισμός είναι πολέμιος της ανθρώπινης φύσης. Έχει επιβληθεί με βία,  με παραπληροφόρηση και όχι με επιλογή.
Να  υιοθετήσουμε στη συνέχεια ένα πολιτικό - οικονομικό μοντέλο σ' όλες τις  κοινωνίες που θα ισορροπεί τον άνθρωπο με τη φύση και θα έχει  τοποθετήσει στην κορυφή της πυραμίδας των κοινωνικών αξιών μόνο την  τρίμορφη θεότητα της γνώσης, της υγείας και της Ιπποκράτειας πρόληψης.
Τέλος  η πρωτοβουλία αυτή των Ελλήνων επιστημόνων για μία παγκόσμια  συστράτευση των δυνάμεων της επιστήμης, για την αντιμετώπιση αυτής της  νοσηρότητας και της δυστυχίας, είναι απόρροια και υποχρέωση που πηγάζουν  από τον κοινωνικό ρόλο που επωμίζεται ο κάθε επιστήμονας και είναι ν'  αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας, να τα επεξεργάζεται  επιστημονικά, στη συνέχεια να ενημερώνει με δημόσιο λόγο τους πολίτες  και τέλος να παρεμβαίνει υπό μορφήν υποχρεωτικής εντολής στις εκάστοτε  κυβερνήσεις, δίδοντας τις ενδεδειγμένες επιστημονικά λύσεις για την  αντιμετώπισή τους, θωρακίζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τις κοινωνίες  των ανθρώπων.
Θεματολογία:
Ποια  πρέπει να είναι η υποδομή και οργάνωση των συστημάτων υγείας και της  ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για την αντιμετώπιση των επιδημιών
Οι  πολιτικοί - οικονομικοί σχεδιασμοί και η οργάνωση των συστημάτων υγείας  σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο, για την πρόληψη των ασθενειών  και την αντιμετώπιση επιδημιών.
Η παραγωγή και αξιολόγηση ασφαλών φαρμάκων για την υποστήριξη των ανθρώπων που ασθενούν από τη λοίμωξη του κορωνοϊού.
Ποια  τα απαιτούμενα επιστημονικά μέτρα προστασίας και προφύλαξης για τον  περιορισμό της επέκτασης και της διασποράς μιας επιδημίας στον πληθυσμό  της χώρας ή και των άλλων χωρών.
Τρόποι  ανίχνευσης και προσδιορισμού όλων των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, που  είναι ευάλωτοι και κινδυνεύουν περισσότερο σε μία επιδημία. Ανάδειξη  της σημασίας και της αξίας
α. των φυσικών θεραπειών
β. όλων των τρόπων  ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος και
γ. τρόποι αποκατάστασης της  ακεραιότητας των φυσικών φραγμών του ανθρώπινου οργανισμού.
Ποιες  οι επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία του πληθυσμού από την  επιβολή μέτρων καθολικής καραντίνας καθολικού εγκλεισμού και καθολικής  κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Τρόποι  παραγωγής ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων, που θα υπακούουν και  δεν θα παρεκκλίνουν από την Ιπποκράτεια αντίληψη του “ωφελέειν ή μη βλάπτειν” και των Ιπποκρατικών αρχών της ιατρικής γενικότερα.
Οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου:
Τέσσερις παρατάξεις του Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας.
Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά.
Ιατρικός Σύλλογος Χανίων.
Ιατρικός Σύλλογος Πύργου.
Οι  επιστημονικοί εκπρόσωποι από τις 12 ειδικότητες της επιστήμης, που  αποτελούν τις επιτροπές της προληπτικής ιατρικής: (γιατρός, γεωπόνος,  εδαφολόγος, κτηνίατρος, βιολόγος, γενετιστής, χημικός,  περιβαλλοντολόγος, οικονομολόγος, νομικός, ενεργειακός μηχανικός,  τεχνολόγος τροφίμων καθώς  και εκπρόσωπος γεωργών, κτηνοτρόφων και  καταναλωτών)
Η επιστημονική  επιτροπή Ενιαίας Υγείας του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, η διεθνής πλατφόρμα "Ασκληπιός Ενιαία Υγεία" καθώς και οι αντίστοιχες επιστημονικές επιτροπές για την ενιαία υγεία της Ευρώπης.
Έχουν κληθεί για να μιλήσουν:
Vandana Shiva καθηγήτρια πυρηνικής φυσικής, ακαδημαϊκός και καθηγήτρια φιλοσοφίας στην Ινδία
Giulio Tarro υποψήφιος νομπελίστας καθηγητής ιατρικής και ιολογίας Ιταλία
Peter Gotzsche Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστήμιο Κοπεγχάγης και Πρόεδρος του Cochrane Colaboration
Sucharit Bhakdi Γερμανία
Alberto Zangrillo καθηγητής πανεπιστημιακού νοσοκομείου San Raffaele Μιλάνο
Stefano Montanari καθηγητής Νανοπαθολογίας Ιταλία
Giuseppe De Donno καθηγητής πνευμονολογίας πανεπιστήμιο Πάντοβας
Ιωάννης Ιωαννίδης καθηγητής ιατρικής πανεπιστήμιο Stanford
Ιωάννης Καλαμπόκης καθηγητής παιδιατρικής, λοιμωξιολογίας και επιδημιολογίας.
Αρετή Λάγιου καθηγήτρια επιδημιολογίας και λοιμωξιολογίας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
Γιώργος Χρούσος καθηγητής της Ιατρικής και Ακαδημαϊκός
Παπαγεωργίου Χαράλαμπος καθηγητής της Α' Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής κλινικής
Ζέρβας Γιάννης καθηγητής ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Κωνσταντίνος Πάντος καθηγητής της φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Δημήτρης Κούβελας καθηγητής φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Μιχάλης Κουτσιλιέρης καθηγητής της φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Γέμου Βασιλική Καθηγήτρια Ιατρικής Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Κατσαρός Νίκος Καθηγητής Χημείας Αθήνα
Πετρής Κωνσταντίνος Βιοοργανομεταλλικός Χημικός Msc Σύμβουλος Ασφάλειας & Ποιότητας Τροφίμων, Τεχνικός Ασφαλείας
Ευθυμιάδης Παναγιώτης Καθηγητής Γεωπονικής Αθήνα
Βαρώτσος Ανδρέας Καθηγητής Οικονομίας και Γεωπονικής
Levett Jeffrey Καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής
Γκίκας Βασίλειος Καθηγητής Κοινωνιολογίας ΗΠΑ Γερουσιαστής
Αλεξανδρής Σταύρος Καθηγητής Γεωπονικής
Κωλέττης Θεόφιλος Καθηγητής Καρδιολογίας
Ρωμανός Γεώργιος Καθηγητής Ιατρικής
Olalla Pedro Καθηγητής Φιλοσοφίας και επικεφαλής των αρχαιοελληνιστών Ευρώπης
Βιτάκης Σπύρος Καθηγητής Καρδιολογίας
Παπαμαρινόπουλος Σταύρος Καθηγητής Γεωφυσικής
Πετράκης Δημήτριος Καθηγητής Ιατρικής
Μέτσης Θεόδωρος Καθηγητής Πολυτεχνείου - Ενεργειακός Μηχανικός
Κωνσταντινόπουλος Βασίλειος Καθηγητής Φιλοσοφικής Πρόεδρος Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός
Roy Steven Καθηγητής Φιλοσοφικής και Ιστορίας σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας
Τσιπάς Γεώργιος Καθηγητής Φιλοσοφίας και Πολιτικός Μηχανικός
Τζάννη Μαρία Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Παγώνη Ματίνα Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ
Τζαμαλίκος Παναγιώτης Καθηγητής Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης
Γρηγορόπουλος Γρηγόρης Κοσμήτορας ΕΜΠ Μηχανολόγος Ναυπηγός Περιβαλλοντολόγος
Παππά  Αθανασία Πρόεδρος Ελλ. Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα, Πρόεδρος  Συλλόγου Καρκινοπαθών, Πρόεδρος Συλλόγου ασθενών με Διαβήτη
Γουδέβενος Γιάννης Καθηγητής Καρδιολογίας Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας
Φιλντίσης Παναγιώτης Πρόεδρος Ελλήνων Φυσικών.
Όλοι  οι ομιλητές έχουν ως κοινά χαρακτηριστικά, υψηλό επίπεδο γνώσης με  ολιστική αντίληψη και σεβασμό στην ηθική και την δεοντολογία της  επιστήμης που υπηρετεί τον άνθρωπο και την κοινωνία.
Περιμένουμε την απάντησή σας και ποια μέρα και ποια ώρα θα θέλατε να μιλήσετε μέσω του διαδικτύου, έχετε άλλωστε τη δυνατότητα.
Στη  συνέχεια αν μπορείτε να μας γνωρίσετε την ημέρα και την ώρα για να  είστε online να δεχτείτε ερωτήσεις από το συνέδριο στις ημερομηνίες 19  και 20 Σεπτεμβρίου 2020.
Εάν  πάλι δεν έχετε τη δυνατότητα την ημερομηνία εκείνη να κάνετε την  τοποθέτησή σας, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα βίντεο σε πρωθύστερο χρόνο να  μας το αποστείλετε.
Σύντομα θα ανακοινωθεί  το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου που θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο.
Για την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, που θα είναι ταυτόχρονα και όλοι ομιλητές.
Ανδρέας Γιαννουλόπουλος
Καρδιολόγος - Πνευμονολόγος
Υ.Γ. Λόγω  της κρισιμότητας της κατάστασης και των πολλών και απρόσμενων γεγονότων  και εξελίξεων πάνω στην πανδημία, η οργανωτική επιτροπή θα συνεχίσει να  είναι ενεργός και να συνεδριάζει και μετά το Σεπτέμβριο, με στόχο να  γίνονται νέες τηλεδιασκέψεις, τοποθετήσεις και ενημερώσεις για την  εκτίμηση των εξελίξεων.

3 σχόλια

  1. Εδώ και αρκετά χρόνια είναι δημοσιευμένη η αποτελεσματική αγωγή που αντιμετοπίζει ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ, είτε φυσικούς είτε κατασκευασμένους σε εργαστήρια... με δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες... Ενδυνάμωση, Αποτοξίνωση και Αντιικά βότανα, αλλά δυστυχώς έχουν ρίξει την Επιστήμη στο χώρο Υγείας σε μαύρο μεσαίωνα... https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλώ όπως αποσύρετε το άρθρο γιατί περιέχει πολλές ανακρίβειες και δημιουργεί προβλήματα στην πραγματοποίηση της ημερίδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μας διευκρινιζετε ποιες ανακριβειες, μιας και ενδιαφερει πολυ κοσμο η ημεριδα;

      Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση