GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα μείζονα θέματα της μερικής συμφωνίας με την Αίγυπτο...

Λευτέρης Τζιόλας   Τα μείζονα θέματα της μερικής συμφωνίας με την Αίγυπτο: 1. Εξουδετέρωση Συμφώνου Τουρκίας -κυβέρνησης Σάρατζ -Τρ...


Τα μείζονα θέματα της μερικής συμφωνίας με την Αίγυπτο:
1. Εξουδετέρωση Συμφώνου Τουρκίας -κυβέρνησης Σάρατζ -Τρίπολης Λιβύης ( =θετικό).
2. ΑΟΖ Ελλάδας, Ανατολικά της Ρόδου και κυρίως του συμπλέγματος Καστελόριζου ( =αβεβαιότητα /ενδεικτική υποχωρητικότητα έναντι της επεκτατικής Τουρκίας στη συγκεκριμένη ελληνική θαλάσσια περιοχή ).
3. ΑΟΖ Ελλάδας συνορεύουσα με την αντίστοιχη της Κύπρου (κοινή -συνεχόμενη ΑΟΖ των δύο χωρών). Οι ενδείξεις περιγράφουν μη συνεχόμενη ΑΟΖ !! ( =υποχωρητικότητα με χαρακτηριστική ανοχή απέναντι σε Τουρκικές διεκδικήσεις και Αιγυπτιακές ενστάσεις).
4. Οι εκκρεμότητες/διαφορές και οι εκατέρωθεν "αντεγκλήσεις" - εμπλοκή τεσσάρων χωρών -, υποδεικνύουν διαιτητικό Δικαστήριο ( =Χάγη). Η Χάγη προβλέπει ανάλογο συνυποσχετικό πριν από και για την προσφυγή, πράγμα αδύνατο, τουλάχιστο, από την Τουρκία.
5. Σε κάθε περίπτωση η ΙΣΧΥΣ και το Φρόνημα θα λύσει τις διαφορές και τις εκκρεμότητες.
ΙΣΧΥΣ, Εθνική στρατηγική και ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ
( =Ο Έβρος -ασύμμετρη υβριδική απειλή και το Καστελόριζο -Oruc Reis, περιλαμβάνουν πολύ ενδιαφέροντα και πολύ χρήσιμα μηνύματα.
Ο Ελληνικός Λαός και οι Στρατευμένοι του Έθνους μπορούν, η Πολιτική ηγεσία θέλει ;)

[ Αναλυτικότερα για το πλέγμα αυτών των θεμάτων, έχουμε γράψει από το 15ο έως και το 20ο τεύχος του "Διαύλου" ].
Καλό Αγώνα, Συμπατριώτες.
7 Αυγούστου 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση