GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΟΧΙ ΣΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ!» ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ διάλογος μεταξύ Βελόπουλου και Πάιατ στο twitter…

Μετά και τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ...


Μετά και τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με αφορμή την τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα στον τηλεοπτικό σταθμό του «OPEN»,ο Τζέφρι Πάιατ έσπευσε να δώσει τη δική του απάντηση σχολιάζοντας την ανάρτηση του Κυριάκου Βελόπουλου...

Συγκεκριμένα, ο Τζέφρι Πάιατ, ερωτώμενος για την έναρξη διερευνητικών επαφών είπε τα εξής:
«Δεν έχω καμία αμφιβολία πως η ελληνική κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι προσηλωμένοι σε μία 100% διπλωματική λύση, καθώς και στην σκληρή δουλειά αλλά και στους συμβιβασμούς που θα χρειαστούν για να λυθούν αυτά τα προβλήματα»

Ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα απάντησε στο tweet Του Κυριάκου Βελόπουλου μέσω σχολίου το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Does not sound like you watched the full #OlympiaForum discussion. Please do not misrepresent U.S. policy»
«Δεν ακούγεται σαν να παρακολουθήσατε την πλήρη συζήτηση OlympiaForum. Μην παρουσιάζετε εσφαλμένα την πολιτική των ΗΠΑ»


Άμεση ήταν η απάντηση του Προέδρου της Ελληνικής λύσης ο οποίος αποκρίθηκε στο σχόλιο του τζέφρι Πάιατ λέγοντας τα εξής:
1) «Που πρέπει να συμβιβαστεί η Ελλάδα οταν, όπως αναγνωρίσατε κι εσείς, σύμφωνα προς το ΔτΘ τα ελληνικά νησιά εχουν πλήρη δικαιώματα σε ΑΟΖ ; Εσείς μήπως γνωρίζετε το αποτέλεσμα ενός πιθανού ελληνο-τουρκικού Διαλόγου ή προβλέπετε την απόφαση μιας προσφυγής στο ΔΔ της Χαγης;

2)Συνεπώς σε τι συνίστανται οι «συμβιβασμοί» από ελληνικής πλευράς η οποία δεν απειλεί και δεν αμφισβητεί το ΔΔτΘ οπως άλλωστε αναγνώρισε για την χώρα μου η ΕΕ; Ευχαριστούμε κύριε πρέσβη αλλά ΑΛΛΟ τα “συμφέροντα” των ΗΠΑ, και αλλο το εθνικό συμφέρον της Ελλαδας για εμάς!


Ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη…
Για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη
Η Ελληνική Λύση καταδικάζει την ευθεία παρέμβαση των ΗΠΑ στα εθνικά μας θέματα, με τον Πάιατ να καλεί σε εθνικές «παραχωρήσεις», αναβιώνοντας τις μαύρες ημέρες του 1974 που οδήγησαν στον Αττίλα.
Η Ελληνική Λύση υπενθυμίζει σε ΗΠΑ, Γερμανία και -δυστυχώς- στην κυβέρνηση:
Μόνη διαφορά με την Τουρκία, η ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ υφαλοκρηπίδα.
Η Ελλάς ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να θωρακίζει όλα τα νησιά βάσει του αρ. 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ.
Η συμφωνία των Παρισίων (1947) ΔΕΝ συμπεριλαμβάνει την Τουρκία.
Συμπερασματικά οποιαδήποτε προτροπή για «παραχώρηση» συνιστά ευθεία παραβίαση του διεθνούς δικαίου αλλά και εθνική μειοδοσία που όποιος την διαπράξει θα είναι υπόλογος ενώπιον λαού και ιστορίας.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ Τ. ΠΑΪΑΤ
Απαντώντας στον Κυριάκο Βελόπουλο, ο κ. Πάιατ ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ δεν παρακολούθησε ολόκληρη την παρέμβαση του στο Olympia Forum. Με δύο μηνύματα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Βελόπουλος ανταπάντησε στον ισχυρισμό του αμερικανού πρέσβη:
1) «Που πρέπει να συμβιβαστεί η Ελλάδα όταν, όπως αναγνωρίσατε κι εσείς, σύμφωνα προς το Δίκαιο της Θάλασσας τα ελληνικά νησιά έχουν πλήρη δικαιώματα σε Α.Ο.Ζ.; Εσείς μήπως γνωρίζετε το αποτέλεσμα ενός πιθανού ελληνο-τουρκικού διαλόγου ή προβλέπετε την απόφαση μιας προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης;»
2) «Συνεπώς σε τι συνίστανται οι «συμβιβασμοί» από ελληνικής πλευράς η οποία δεν απειλεί και δεν αμφισβητεί το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας όπως άλλωστε αναγνώρισε για την χώρα μου η Ε.Ε.; Ευχαριστούμε κύριε πρέσβη αλλά ΑΛΛΟ τα «συμφέροντα» των Η.Π.Α., και αλλο το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας για εμάς!»
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση