GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Άγκυρα ακύρωσε τις ασκήσεις την 28η Οκτωβρίου...

Στην ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων που είχε αναγγείλει μέσω Navtex για την 28η Οκτωβρίου προέβη η Αγκυρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο A...

Στην ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων που είχε αναγγείλει μέσω Navtex για την 28η Οκτωβρίου προέβη η Αγκυρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο αξιωματούχους ασφαλείας της γειτονικής χώρας και μιλώντας για «κίνηση καλής θέλησης». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική πλευρά έχει προχωρήσει στην ακύρωση τριών ναυτικών οδηγιών. Οι δύο (1325, 1326), από τον σταθμό της Αττάλειας αφορούσαν ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η τρίτη, από τον σταθμό της Σμύρνης, ασκήσεις στο κεντρικό Αιγαίο, για τις οποίες μετέθεσε την ημερομηνία από τις 28 στις 27 Οκτωβρίου.

Η Ελλάδα, από την πλευρά της, προσανατολίζεται στην μη ενεργοποίηση του πεδίου βολής «Καράβια», επίσης στο κεντρικό Αιγαίο. Σημειώνεται, πάντως ότι η Αθήνα δεν είχε προγραμματίσει ασκήσεις για τις 29 Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής επετείου στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι η Αγκυρα είχε προαναγγείλει ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο (ανατολικά του Καστελλόριζου) για το διήμερο 27 και 28 Οκτωβρίου, αναιρώντας επί της ουσίας το μορατόριουμ που είχε εξαγγείλει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ για τις εθνικές εορτές Ελλάδας και Τουρκίας (28 και 29 Οκτωβρίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση