GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζουλιάνι: Εκλογική απάτη με Σόρος και Βενεζουέλα κατά του Τραμπ...

Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακηρυχθεί νικητής στην Πολιτεία της Τζόρτζια,  όπου ωστόσο η αποκάλυψη λαθών έδωσε νέα πνοή στις κατηγορίες τ...

Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακηρυχθεί νικητής στην Πολιτεία της Τζόρτζια,  όπου ωστόσο η αποκάλυψη λαθών έδωσε νέα πνοή στις κατηγορίες του νυν Ρεπουμπλικάνου προέδρου περί νοθείας στις προεδρικές εκλογές.

Νωρίτερα, ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, ο Ρούντι Τζουλιάνι, η «φωνή» αυτής της σταυροφορίας, επανέλαβε σε  συνέντευξη Τύπου τα παράπονα του απερχόμενου προέδρου, ο οποίος αρνείται να αναγνωρίσει την ήττα του.

Ο Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην εκλογική διαδικασία στην Τζόρτζια. Με αλλεπάλληλες αναρτήσεις στο Twitter αναφέρθηκε στην ανακάλυψη περίπου 6.000 ψηφοδελτίων, σε δύο κομητείες όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι. Ένα μέρος αυτών των ψήφων είχε καταμετρηθεί, αλλά δεν είχε περαστεί στο σύστημα. Τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια φαίνεται ότι ξεχάστηκαν σε ένα κουτί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Αυτό δημιουργεί σύγχυση και κατανοούμε ότι οι άνθρωποι ανησυχούν» όμως «η καλή είδηση είναι ότι η ανακαταμέτρηση εκπλήρωσε τον ρόλο της» διορθώνοντας τα λάθη, διαβεβαίωσε ο  ο Γκάμπριελ Στέρλινγκ, Ρεπουμπλικάνος, αρμόδιος για την επίβλεψη των εκλογών. «Ας ελπίσουμε ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα δεχτεί το αποτέλεσμα», πρόσθεσε, εκφράζοντας τη λύπη του γιατί οι αμφισβητήσεις «υποσκάπτουν τα θεμέλια της δημοκρατίας».

Αν η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι μικρότερη του 0,5%, ο Τραμπ θα μπορούσε να ζητήσει να γίνει και πάλι καταμέτρηση των ψήφων.

Εκτός από την Τζόρτζια, ο Τραμπ και οι σύμμαχοί του έχουν προσφύγει στην Πενσιλβάνια, στο Μίσιγκαν, στην Αριζόνα και τη Νεβάδα. Ορισμένες από τις προσφυγές απορρίφθηκαν από τα δικαστήρια, άλλες αποσύρθηκαν από τους ενάγοντες, όμως ο Ρούντι Τζουλιάνι αγωνίζεται να τις αναβιώσει. Αυτήν την εβδομάδα, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης εμφανίστηκε ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή.

Σε συνέντευξη Τύπου κατηγόρησε τη Βενεζουέλα και τον Τζορτζ Σόρος ότι συμμετείχαν σε μια εκλογική απάτη την οποία οργάνωσαν, όπως είπε, «οι Δημοκρατικοί ηγέτες» με τη συνενοχή και του ίδιου του Τζο Μπάιντεν. «Για αυτό δεν έκανε προεκλογική εκστρατεία, ήξερε τι θα συνέβαινε», είπε ο Τζουλιάνι, διαβεβαιώνοντας ότι έχει εκατοντάδες «μαρτυρίες» που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.

Ενώ μιλούσε, ο Τραμπ προέτρεπε τους υποστηρικτές του, με αναρτήσεις στο Twitter, να τον παρακολουθήσουν. «Οι δικηγόροι μου στα @newsmax, @OAMM και ίσως στο @Fox», έγραψε, προσθέτοντας: «Η υπόθεση της μαζικής εκλογικής απάτης θεωρείται λήξασα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση