GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έφυγε ο βασιλιάς της Συριακής διπλωματίας... Καλό ταξίδι σύντροφε Ουαλίντ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Κάθε άνθρωπος έχει δύο πατρίδες. Τη δική του και τη Συρία » André...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Κάθε άνθρωπος έχει δύο πατρίδες. Τη δική του και τη Συρία»
André... Parrot
,
Γάλλος αρχαιολόγος (1901-1980),
έσκαψε σε Λίβανο, Ιράκ και Συρία... το 1968 Διευθυντής του Λούβρου

Ουαλίντ Μουάλεμ... Υπουργός Εξωτερικών και Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, πέθανε σε ηλικία 79 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Ηγετική προσωπικότητα στον Αραβικό κόσμο, χαρακτηρίστηκε ως ο βασιλιάς της Συριακής διπλωματίας... της μεγάλης Σοβιετικής Σχολής Διπλωματίας.

Ένας μεγάλος πολιτικός που οδήγησε τη Συρία με τον Πρόεδρο Άσαντ, με δύναμη και θάρρος σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της, παραμένοντας Αδούλωτος κι Αδέσποτος.

▪️ Γεννήθηκε στη Δαμασκό το 1941... αποφοίτησε το 1963 στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου με Bachelor of Economics. Υπηρέτησε στο Υπουργείο Εξωτερικών στις διπλωματικές αντιπροσωπείες της Συρίας σε Τανζανία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία και Αγγλία.
Το 1975 διορίστηκε πρεσβευτής της Συρίας στη Δημοκρατία της Ρουμανίας μέχρι το 1980. Διευθυντής του Τμήματος Τεκμηρίωσης στο ΥΠΕΞ.
Πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1990 έως το 1999. Υφυπουργός Εξωτερικών, Υπουργός των Εξωτερικών κι από το το 2006 και Αναπληρωτής Πρωθυπουργός.
Στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Συρίας.
Συγγραφέας ιστορικών βιβλίων για την Παλαιστίνη και τον ένοπλο αγώνα, την Ανεξαρτησία της Συρίας, τη Μέση Ανατολή, την αμερικανική πολιτική. Παντρεμένος με τρεις γιους.
 
Ελληνική αποστολή στη Δαμασκό της Συρίας, μαζί με τον Μουάλεμ... (πηγή φωτο: Ελληνοπαλαιστινιακή Φιλία)
Όσοι τον γνωρίσαμε και συνομιλήσαμε μαζί του μπορούν να γνωρίζουν τον φιλέλληνα Σύρο πολιτικό κι ο Γιάννης Μπανιάς συνεχώς μου επαναλάμβανε τον εντυπωσιασμό του για τον Ουαλίντ.

O Ουαλίντ Μουάλεμ
, αυτή η ηγετική προσωπικότητα στον αραβικό κόσμο, με την έναρξη της "αραβικής άνοιξης made in USA"στη Συρία, από τους φονιάδες μισθοφόρους τρομοκράτες, τους λεγόμενους "μετριοπαθείς εκδημοκρατιστές" της "πολιτισμένης" δύσης, έγινε στόχος των δυτικών μυστικών υπηρεσιών ώστε να εξαγοραστεί και να ηγηθεί της "αντιπολίτευσης". Η προσέγγιση από ΗΠΑ, Ευρώπη κι Ισραήλ, έγινε στη Διάσκεψη της Γενεύης. Το αίτημα: Να ηγηθεί της "αντιπολίτευσης" εναντίον της εκλεγμένης κυβέρνησης. Το αντάλλαγμα: Η ανάληψη της ηγεσίας της Συρίας στη θέση του Άσαντ, πακτωλός εκατομμυρίων δολαρίων, εξασφάλιση της οικογένειας του στη δύση.
Όχι μόνον αρνήθηκε, αλλά κατάγγειλε δημόσια το γεγονός.
Αυτός ήταν ο Ουαλίντ Μουάλεμ!
 
 
«Κανένας στον πλανήτη, κύριε Kerry, επακριβώς κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί νομιμότητα ή να προσδίδει σε έναν Πρόεδρο, μία Κυβέρνηση, ένα Σύνταγμα ή σε οτιδήποτε αφορά την Συρία, εκτός από τους ίδιους τους Σύριους. Οι Σύριοι αποφασίζουν για την πατρίδα τους και κανείς άλλος δεν έχει αυτό το δικαίωμα»
Έτσι απευθύνθηκε ο Ουαλίντ στον Κέρρυ, στη Διάσκεψη της Ελβετίας, όταν ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έθιξε θέμα μεταβατικής πολιτικής κατάστασης στην Συρία (δείτε στο βίντεο την έκφραση του Αμερικανού ΥΠΕΞ, όταν ο Ουαλίντ κάνει την δήλωση... Πίσω από τον Σύρο ΥΠΕΞ ο ρασοφόρος είναι ο Παπαφλέσσας της Παλαιστινιακής Επανάστασης Αρχιεπίσκοπος Ιερουσαλήμ Ιλαρίων Καπούτσι [Βλέπε σε: Έφυγε ο Παπαφλέσσας της Επανάστασης, αλλά πρόλαβε Λεύτερο το Χαλέπι!]):
 
 

Νιώθω περήφανος για τους λαούς που έχουν ηγέτες που τολμούν να πουν και ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστές.
Στα στα βήματα του Φιδέλ που τόνιζε: «Ανεξαρτησία σημαίνει να έχεις το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου και να του λες Άντε γαμήσου σου».
Είμαι διπλά περήφανος για τον Υπουργό των Εξωτερικών της Συρίας, τον σύντροφο Al Moualem, στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Συρίας.
Πρώτον γιατί τον γνώρισα κι έχω μιλήσει μαζί του. Πρόκειται για Άνθρωπο με «Α» κεφαλαίο.
Νιώθω ντροπή για όλες τις μνημονιακές ελληνόφωνες κυβερνήσεις κι όλα τα κόμματα που στάθηκαν και συνεχίζουν μέχρι σήμερα, προδοτικά απέναντι στο λαό της Συρίας.
"Κατανοώ" -τρόπος του λέγειν- τους επαγγελματίες πολιτικούς καριέρας που επισκεφθήκαμε τη Δαμασκό και κατόπιν πέρασαν με το πλευρό των φονιάδων τζιχαντιστών της "πολιτισμένης" Ευρώπης. Όμως, αν την περίοδο διακυβέρνησης του συριζα δεν είχε φύγει ο αείμνηστος σ. Γιάννης Μπανιάς [Βλέπε, 23 Μάη 2017, σε: Ο Γιάννης Μπανιάς δεν θα έμενε σιωπηλά ένοχος], η γραμμή των Κώστα Ήσυχου και Α. Τσίπρα (στο πλευρό των φονιάδων του λεγόμενου "ελεύθερου συριακού στρατού"), δεν θα ήταν μια εύκολη "υπόθεση".

Η Ελληνική αποστολή, μαζί με την Ιταλική (Γερουσιαστής Fernando Rossi) στη Δαμασκό της Συρίας, μαζί με τον Μουάλεμ... (πηγή φωτο: Ελληνοπαλαιστινιακή Φιλία)

21 Φλεβάρη 2020: Η Τουρκία είναι ΝΑΤΟ, είμαστε όλοι ΝΑΤΟ! Κι η Ε.Ε. κυρώσεις στη Συρία με υπογραφή Δένδια!]

Υπάρχουν κι αυτοί που δεν ξεχνούν:

«Ο Θεός να σε προστατεύει… ω Συρία * Allāh yahmiki yā Sūriya * الله يحميكي يا سوريا»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση