GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΡΧΟΝΤΑΙ! ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΑ μέτρα στην Θεσσαλονίκη...

Αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην περιοχή της Θεσσαλονίκη εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφο...


Αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην περιοχή της Θεσσαλονίκη εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα προβεί:
– σε παύση λειτουργίας και των δημοτικών σχολείων, για περαιτέρω μείωση των επαφών και των μετακινήσεων
– σε κατάργηση της δυνατότητας αποστολής sms (για σωματική άσκηση κ.ά.) στο διάστημα 9 μμ. – 5 π.μ. σε καθημερινή βάση

Οι κινήσεις έρχονται με δεδομένη την οριακή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη συμπρωτεύουσα, με την επιδημιολογική κατάσταση να επιδεινώνεται.
Αλλωστε, στην πόλη βρέθηκαν σήμερα τόσο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, που ανακοίνωσε τη δημιουργία 50 νέων κλινών ΜΕΘ, όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Χθες το πρωί, από τις 118 κλίνες Εντατικής COVID-19 της Θεσσαλονίκης, κενές ήταν οι 8, ενώ υπήρξε στιγμή μέσα στην ημέρα που ο αριθμός τους μειώθηκε στις 3.

Στην Αττική, αντίστοιχα, από τις 164 κλίνες Εντατικής COVID-19, κενές ήταν χθες το πρωί οι 48.
Σε μονάδα νοσηλείας ασθενών COVID-19 πρόκειται να μετατραπεί πτέρυγα του Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου 424 στη συμπρωτεύουσα.
Παράλληλα, τίθεται σε εφαρμογή και σχέδιο αεροδιακομιδών ασθενών που χρήζουν Εντατικής από τη Θεσσαλονίκη σε νοσοκομεία της Αττικής και άλλων περιοχών της χώρας. Οι αεροδιακομιδές θα γίνονται με αεροσκάφος C130 της Πολεμικής Αεροπορίας, εφοδιασμένο με την ειδική κάψουλα. Παράλληλα, έχει εκπονηθεί σχέδιο μεταφοράς ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας άλλων νομών, πρωτίστως στη Θεσσαλία, και η επίταξη ιδιωτικών κλινικών για τη μετατροπή τους σε μονάδες αποκλειστικής νοσηλείας ασθενών με COVID-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση