Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Θ. Καμπαγιάννης: «Δίκαιη και νόμιμη οποιαδήποτε συνάθροιση την 6η Δεκέμβρη για τον Γρηγορόπουλο...»

Share it:

Με αφορμή την κυκλοφορία κειμένου για τις εκδηλώσεις μνήμης στον δολοφονημένο από αστυνομικό 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, ο γνωστός δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης  προχώρησε σε μία ανάρτηση στο Facebook.

Στη δημοσίευσή του ο κ. Καμπαγιάννης, ο οποίος ήταν και δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής,  ενημερώνει τους πολίτες για το αναφαίρετο δικαίωμά τους να συγκεντρωθούν την ημέρα της επετείου στο σημείο της δολοφονίας και να αφήσουν ένα λουλούδι εφόσον το επιθυμούν.
Σημειώνεται πάντως ότι ο υπουργός Προστασίας του πολίτη δήλωσε ότι δεν θα επιτραπούν συγκεντρώσεις και πορείες λόγω των συνθηκών της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ίσχυε και στην επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ τόνισε ότι επί ποδός θα βρίσκονται στην Αττική περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί για να ελέγχουν την τήρηση των μέτρων.

Η ανάρτηση του κ. Καμπαγιάννη:
Μιας και διαβάζω ήδη δημοσιεύματα για τα μέτρα τάξης της ΕΛΑΣ για την αποτροπή συγκεντρώσεων την 6η Δεκέμβρη, μια αυτονόητη επισήμανση:
Οποιαδήποτε συγκέντρωση έχει ήδη καλεστεί ή οποιαδήποτε συνάθροιση δημιουργηθεί αυθόρμητα από κόσμο που, για παράδειγμα, θα πάει στη Μεσολογγίου να αφήσει ένα λουλούδι είναι απολύτως νόμιμη.
Δεν έχει υπάρξει, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (12:26, 4/12/2020), καμία απαγόρευση: ούτε δυνάμει της από 20/3/2020 ΠΝΠ (άρθρο 68 παρ. 2) για λόγους δημόσιας υγείας ούτε δυνάμει των διατάξεων του ν. 4703/2020 (νόμου Χρυσοχοϊδη) για λόγους δημόσιας ασφάλειας. Απαγόρευση δεν συνιστά βεβαίως μια δήλωση του Υπουργού ΠΡΟΠΟ αναρτημένη στον ιστότοπο του Υπουργείου, καθώς στερείται τον νόμιμο τύπο. Τυχόν αποδοχή τέτοιας ολέθριας πρακτικής θα έθετε την Ελληνική Δημοκρατία εκτός κράτους δικαίου και θα καθιστούσε τις πράξεις της Διοίκησης δικαστικά ανέλεγκτες.
Συνεπώς, η οποιαδήποτε συνάθροιση την 6η Δεκέμβρη είναι, πέραν από δίκαιη, και νόμιμη. Η μη ύπαρξη σχετικού λόγου (συμμετοχή σε συνάθροιση) στις βεβαιώσεις μετακίνησης δεν συνεπάγεται απαγόρευση συνταγματικού δικαιώματος.
Σε κάθε περίπτωση, συνιστάται στους πολίτες να συμμετάσχουν στις συναθροίσεις μετακινούμενοι στα πλαίσια της κυριακάτικης σωματικής άσκησης (έκδοση βεβαίωσης Β6) που, μετά και την άσκηση του Πρωθυπουργού και της συζύγου του στην Πάρνηθα, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό.

Share it:
Reactions:

Επικαιρότητα

Θέματα

Κοινωνία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση