GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΝΑ ΣΩΘΕΙ η Aegean αλλά το μάθημα για τον ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ θα το πάρουμε;»

Konstantinos Vergos   Κλείσαμε το κρατικό μονοπώλιο της Ολυμπιακής για να μην το επιδοτούμε. Και φτασαμε να επιδοτούμε το ιδιωτικό μονοπώλιο...


Konstantinos Vergos 
Κλείσαμε το κρατικό μονοπώλιο της Ολυμπιακής για να μην το επιδοτούμε. Και φτασαμε να επιδοτούμε το ιδιωτικό μονοπώλιο, που αγόρασε τον κρατικό στόλο της Ολυμπιακής αντί πινακίου φακής. Και μάλιστα δεν θέλουν να πάρει και μετοχές το κράτος.
H Aegean ΠΡΕΠΕΙ να σωθεί.
Αλλα επίσης πρέπει να καταλάβουμε με αυτο το ΜΑΘΗΜΑ που παιρνουμε σημερα ότι αυτές οι εταιρίες, όπως και οι τραπεζες, δεν ειναι Ανταγωνιστικές στην πραγματικότητα, αποτελουν ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ειναι παρασιτικές εταιρίες, καθως επιζούν με τα λεφτα του Ελληνα φορολογούμενου. Δηλαδή 'με τα λεφτά των άλλων' που έλεγε και η Μαγκι.
Ετσι, γίνομαι και εγω, ομως επιχειρηματίας. Αυτο δεν ειναι καπιταλισμός. Ειναι διπλό συστημα. Σοσιαλισμός για ΚΑΠΟΙΕΣ επιχειρήσεις (δηλαδή επιδότηση ) και καπιταλισμος για τους υπόλοιπους.
Η πολιτική της Ευρωπαικής Ενωσης, επίσης ειναι ΚΩΜΩΔΙΑ. Μας κουναγε το χερι τοσα χρόνια, μας υποχρέωσε να εκποιήσουμε τα ασημικα εναντι πινακίου φακής, και τωρα φτασαμε να επιδοτούμε ξανα αυτούς που 'ιδιωτικοποιήσαμε' δηλαδή τις τραπεζες και τις Αερομεταφορές.
Αυτό έχει ορολογία στα Οικονομικά. λέγεται MORAL HAZARD. Δηλαδή, μία εταιρία παίρνει ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕΓΑΛΑ ΡΙΣΚΑ΄σε σχέση με τον υγιή ανταγωνισμό, διότι ξέρει ότι ΠΑΝΤΑ από ΠΙΣΩ θα εχει το ΚΡΑΤΟΣ-ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ να την ΔΙΑΣΩΣΕΙ με τις ΠΛΑΤΕΣ των ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ. Οι διοικητές των εταιριών αυτων τσεπώνουν τεράστια μπόνους τις καλές εποχές, και τους διασωζει ο Φορολογούμενος στις ασχημες. Σα να παίζεις δηλαδή Ρουλέτα, και παράλληλα να βαζεις ΧΕΡΙ και να ΑΡΠΑΖΕΙΣ τα ΛΕΦΤΑ της ΜΠΑΝΚΑΣ όποτε χάνεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση