GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΟΜΒΑ Πολάκη! «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΕΙΑ τα εμβόλια, φέρτε αμέσως τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα...»

Την εισαγωγή δύο συγκεκριμένων φαρμάκων που θεωρούνται αποτελεσματικά στην μάχη κατά του κορονοϊού ζήτησε ο Παύλος Πολάκης από την κυβέρνηση...


Την εισαγωγή δύο συγκεκριμένων φαρμάκων που θεωρούνται αποτελεσματικά στην μάχη κατά του κορονοϊού ζήτησε ο Παύλος Πολάκης από την κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως είναι λάθος η μονομερής επένδυση στα εμβόλια τα οποία όπως είπε «θα έχουν αποτέλεσμα μετά από 5-6 μήνες».

Ρίχνοντας μια μικρή βόμβα στην όλη συζήτηση για τα εμβόλια, ο  πρωην υπουργος Υγείας υποστήριξε πως τα εμβολια δεν ειναι πανάκεια και οτι η κυβέρνηση οφείλει να προμηθευτεί ολα τα διαθέσιμα επιστημονικά "οπλα".
 
Ο  κ. Πολάκης υποστήριξε πως η χώρα δεν διαθέτει τις υποδομές για να υποδεχθεί το εμβόλιο της Pfizer ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι συγκεκριμένες περιπτώσεις πολιτών (ανοσοκατασταλμένοι κ.α.) δεν μπορούν να το λάβουν. «Για πολλούς δεν ενδείκνυται το εμβόλιο» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα είπε ότι η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να κάνει μαζικά τεστ αντιγόνου στην Νότια Ελλάδα και τεστ αντισωμάτων στην Βόρεια Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι η εκτεταμένη διασπορά του ιού σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη ίσως δείξει ότι δεν είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι πρέπει άμεσα και χωρίς την έγκριση των αρμόδιων οργανισμών να εισαχθούν δύο φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων. «Τα λέω από τις 9 Νοεμβρίου. Υπάρχουν αυτή την στιγμή δύο θεραπείες με αντισώματα είναι στην φάση 4 τα έχουν πάρει 250.000 άνθρωποι. Αυτοί που τα παίρνουν είναι τα πιο ευπαθή άτομα, και είναι το 80% αυτών που βαραίνουν. Οι 80-85 χρειάζονται μονάδα, σε αυτούς μειώνει την πιθανότητα να νοσήσουν βαριά κατά 72%. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να γλιτώσουμε τους μισούς θανάτους, πως αλλιώς να το πω, το λέω δεκαπέντε μέρες. Μπορεί να έρθει στην Ελλάδα χωρίς έγκριση από τον EMA όπως έγινε με το εμβόλιο, μαθαίνω ότι έχουν ήδη φέρει κάποια εμβόλια» ειπε.

Η τοποθετηση του κ Πολακη επικροτηθηκε  από τους βουλευτές της Ελληνικής Λύσης.

«Επιτέλους η Ελληνική Λύση δικαιώνεται» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης, «επιτέλους ήρθε ο Πολάκης που είναι καταξιωμένος γιατρός για να πει την πραγματικότητα. Τα εμβόλια δεν είναι πανάκεια. Κανείς δεν είναι εναντίον των εμβολίων. Υπέρ της υποχρεωτικότητας δεν πρέπει να είναι κανείς. Αυτό που θέλει να κάνει η κυβέρνηση να εμβολιάσει όλο τον κόσμο πριν του δώσει το φάρμακο που υπάρχει είναι λάθος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση