GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΚΕΨΕΙΣ (και ...απειλές) για νέο πανελλαδικό κλείσιμο των πάντων

Τα ντόμινο των σκληρών lockdown σε Δυτική Αττική και Κοζάνη και η ανησυχία των ειδικών για το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο σε τοπικό επίπεδο...



Τα ντόμινο των σκληρών lockdown σε Δυτική Αττική και Κοζάνη και η ανησυχία των ειδικών για το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο σε τοπικό επίπεδο «δείχνουν» το δρόμο για την τήρηση αυστηρής πολιτικής γραμμής από το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μέτωπο του κορονοϊού.

Το κυβερνητικό επιτελείο μελετά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά από μυστικές μετρήσεις που αποτυπώνουν τις τάσεις των πολιτών για συμμόρφωση ή μη στα μέτρα, το βαθμό χαλάρωσης, την αμφισβήτηση για τη διαχείριση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού και την πρόθεση της κοινωνίας για συμμετοχή στον μαζικό εμβολιασμό.

Η κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα επικοινωνιακό μπαράζ «βομβαρδίζοντας» τους πολίτες με νέες πληροφορίες, εκπέμποντας το μήνυμα, ότι η όποια επανάπαυση στα μέτρα θα επιφέρει επιδείνωση στα επιδημιολογικά δεδομένα και ασφυκτική πίεση στα δημόσια νοσοκομεία.

Παρελθόν … τα 9 άτομα
Την έκκληση του περιφερειακού διευθυντή του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, που ζήτησε από τους Ευρωπαίους να κάνουν Χριστούγεννα μόνοι, μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους, υιοθετεί πλήρως η κυβέρνηση προτρέποντας τους πολίτες να μετατρέψουν τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σε ένα απλό καθημερινό οικογενειακό τραπέζι, χωρίς εξάρσεις και διάθεση για διασκέδαση, που θα επιφέρει χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων και διασπορά του ιού.

Οδηγούμαστε σε lockdown τύπου Μαρτίου;

Αποφασισμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση εάν χρειαστεί επίσης να λάβει πιο σκληρά μέτρα σε όποια περιοχή εμφανίσει επιδημιολογική έξαρση, όπως συνέβη σε Μάνδρα, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Κοζάνη. Στο μικροσκόπιο των ειδικών βρίσκονται σε πρώτη φάση όμορες περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.


1 σχόλιο

  1. Τι θα γινει παιδια,θα αλωνιζουν για πολυ αυτα τα καθικια;Μηπως ηρθε η ωρα να τους εξηγησουμε το ονειρο;Τι μας κλεινουν μεσα,αφουδουλεια δε γινεται;Αφου τα στοιχεια που εχουν ειναι ελειπη και ασχετα[να μην πω περισσοτερα].

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση