Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ προειδοποιούν! «ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ...»

Share it:

Εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, με απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, συρρίκνωση του δικτύου και υποβάθμιση της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης σε ακριτικές περιοχές επιφέρει το πλάνο μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΣΤ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών), Ηλία Μπακέλλα.

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ παραχώρησαν χθες  διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο πλάνο μετασχηματισμού του Οργανισμού, το οποίο ανακοινώθηκε από τα υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΣΤ, η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για τα ΕΛΤΑ έχει αρκετά «γκρίζα» σημεία, καθώς οδηγεί σε κινητικότητα εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και δημιουργεί διαχωρισμό εργαζομένων δύο ταχυτήτων, καταστρατηγώντας τη ΣΣΕ.

Ο ίδιος έκανε λόγο «για διάλυση των εργασιακών σχέσεων, για "εθελουσίες" απολύσεις 2.000 εργαζομένων μέσα στο 2021, από τους 5.200 που είναι σήμερα, για διαχωρισμό σε νέους και παλιούς εργαζόμενους, για κλείσιμο καταστημάτων -από τα 670 συνολικά καταστήματα θα μείνουν 200, τα υπόλοιπα θα πάνε σε πρακτόρευση και φρανσάιζ- αλλά και για υποβάθμιση της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, μέσω των αλλαγών στην Καθολική Υπηρεσία».

«Αυτά μας βρίσκουν αντίθετους και δεν θα περάσουν. Εμείς οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα αγωνιστούμε, όπως διαχρονικά έχουμε κάνει μέχρι τώρα, για την περιφρούρηση του κοινωνικού αγαθού της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, για να κρατήσουμε το ταχυδρομείο όρθιο, προσιτό και ανοιχτό για όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, θα παλέψουμε για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και για τη δίκαιη μεταχείριση παλιών και νέων εργαζομένων» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ.

Ανέφερε, ωστόσο, πως υπάρχουν και θετικά σημεία στην τροπολογία, όπως η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και η πλήρης αποζημίωση των ΕΛΤΑ για την Καθολική Υπηρεσία για τα έτη 2013 - 2020. Ωστόσο, είπε, το πλάνο μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ είναι ασαφές και δεν συνοδεύεται από ένα λεπτομερές business plan. «Είμαστε θετικοί σε συνεργασίες σε επίπεδο δικτύου με διεθνείς ταχυδρομικούς παρόχους, ώστε να βελτιωθούν οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ» ανέφερε.

Τέλος, επανέλαβε την αντίθεση των εργαζομένων στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού, δηλώνοντας ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Share it:

ΕΛΤΑ

Επικαιρότητα

Κοινωνία

Σχολιάστε το άρθρο:

2 comments:

  1. Ούτως ή άλλως οι ιδιωτικές ταχυδρομικές εταιρίες είναι πιο ανταγωνιστικές και πιο ταχύτερες από τα ΕΛΤΑ εκτός αυτού οι ηλεκτρονικές πληρωμές τα έχουν αποδυναμώσει οικονομικά οπότε θα πρέπει να εξυγιανθεί και να ιδιωτικοποιηθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτως ή άλλως οι ιδιωτικές ταχυδρομικές εταιρίες είναι πιο ανταγωνιστικές και πιο ταχύτερες από τα ΕΛΤΑ εκτός αυτού οι ηλεκτρονικές πληρωμές τα έχουν αποδυναμώσει οικονομικά οπότε θα πρέπει να εξυγιανθεί και να ιδιωτικοποιηθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση